Rizik.hr online casina i kladionice

Oklada na zbroj golova – kako je zapravo koristiti na nogometu?

Klađenje na zbroj golova

Zbroj golova jedna je od osnovnih oklada u svijetu online klađenja, a postoji nekoliko dugoročnih strategija koje možete koristiti kako biste uz nju bili bliži ostvarivanju zarade…

Vjerojatno nema igrača sportskog klađenja koji ne zna za okladu na zbroj golova, koja se još pojavljuje u sličnim oblicima kao što je zbroj gemova, poena, inninga ili odigranih mapa, ovisno o kojem se sportu radi.

Riječ je o jednostavnoj okladi u čijem se središtu uvijek nalazi postavljena granica od strane kladionice, a na vama je pogoditi hoće li pasti više ili manje golova od razine koju je bookmaker zamislio kao rubnu.

Ovu okladu je moguće na efikasan način koristiti na brojnim sportovima, ali posebno je učinkovita na nogometu, ako svoj dugoročni sistem bazirate na jednoj od ove četiri strategije klađenja

Klasična oklada na “over”

Nogomet se igra zbog golova. Tako su nas učili od malih nogu i zaista većina utakmica obiluje golovima, pogotovo kada su u akciji najbolji nogometaši svijeta.

Baš zbog toga jedna od strategija kojom možete krenuti je klađenje na “over”, odnosno više golova od postavljene granice, kada na travnjak istrče dvije momčadi koje su poznate da im je ofenziva jača strana od igre prema naprijed.

Kombinacijske oklade na nogomet

Obično se radi o okladi na više 2.5 golova koju nude online kladionice, a u slučaju ekipa poput Bayerna, Manchester Cityja, PSG-a i Liverpoola možda ćete morati igrati više od 3.5 gola, da bi koeficijent bio isplativ.

Kad je u pitanju zbroj golova 2.5 značenje toga je da igrate da će pasti dva ili manje pogodaka ako ste odigrali na “manje”, odnosno na “under”. Ako odigrate “više” iliti “over”, odigrali ste da će pasti tri ili više golova. Po istoj logici zbroj golova 1.5 značenje kaže da igrate na dva ili više golova, odnosno na jedan ili manje, ovisno jeste li stavili “jedinicu” ili “dvojku”. Ako pak piše zbroj golova 2+ to je isto što i klađenje na više od 2.5 gola. Sve ovisi u kojoj online kladionici igrate.

Kvote su obično između 1.80 i 1.90, s tim da se mogu uloviti i veće, a osim pojedinačnih uplata neki iskusni igrači vole igrati dva para spojena u istu kombinaciju, kako bi podebljali ukupni koeficijent i dali si bolje izglede ostati dugoročno u plusu…

Live klađenje na još gol ili dva

Pri klađenju uživo oklada na zbroj golova definitivno postaje jedna od najvažnijih, jer kad akcija jednom krene puno je jasnije hoće li mreže mirovati ili će se dvoboj pretvoriti u golijadu. Posebno to vrijedi za Premiership i slične jake lige, u kojima se tek na travnjaku vidi tko je zapravo bolji.

Naravno, ključ uspjeha pri live klađenju je igrati isplative koeficijente, zbog čega bi se na zbroj golova trebalo igrati kvote oko 2.00 ili čak veće, kako biste si dali prostora za povremene krive zaključke i svejedno ostali u plusu.

Možete se kladiti na još jedan gol na utakmici, u posljednjih 15 ili 20 minuta dvoboja, ali i na još dva pogotka u drugom poluvremenu, što su dvije strategije koje vam daju izglede dugoročno nadmudriti kladionicu, pravilnim raspoređivanjem uloga i igrom na utakmice u kojima je padanje golova najizglednije…

Azijski zbroj golova u završnici

Za one koji žele klađenje na zbroj golova pretvoriti u spektakl, tu je azijski zbroj golova, kao specifična oklada pri kojoj se zapravo kladite na dva različita ishoda, pri kojem vam jedan donosi puni dobitak, a drugi bi trebao barem vratiti ulog ili ga tek minimalno podebljati.

Azijski zbroj golova posebno je moćan u završnicama utakmicama, kada su dostupni ogromni koeficijenti ako odigrate da će pasti još dva ili jedan gol oko 80. minute, s tim da vam dva gola daju puni dobitak, a jedan osigurava minimalni.

To je strategija koja omogućuje ubrzanu progresiju ako vas krene, ali morate biti strpljivi i sistematični, jer kad vas jednom ulovi crna serija, mogu proći i tjedni prije nego opet dočekate svoj trenutak…

Prodaja kvote na “under”

Već smo govorili o burzi koeficijenata, kao i mogućnosti korištenja “cash out” opcije, a upravo oklada na manje golova daje vam priliku da dođete do dobitka prije nego što utakmica završi.

Hrvatsko online klađenje - nužne promjene

Dakle, na vama je kladiti se da će biti manje golova od postavljenje granice i zatim to možete vrlo brzo unovčiti, prodajom nižeg koeficijenta nekom drugom igraču na burzi ili prihvaćanjem ponuđene isplate od strane klasične kladionice.

Ova strategija posebno je moćna na burzi, jer možete uzimati koeficijente prije utakmice koje smatrate previsokima i onda ih pokušati prodati drugome po nižoj vrijednosti, što često rezultira dobitka prije nego što je akcija krenula, a čak i ako dvoboj počne bez da ste finalizirali isplatu, kvota stalno pada i samo je bitno da netko ne zabije u prvih nekoliko minuta utakmice.

U svakom slučaju, bilo da igrate “over” ili “under”, uz pametno raspoređivanje uloga, detaljnu analizu suparnika i dobar osjećaj za vjerojatnost itekako je moguće dobro proći kladeći se na zbroj golova, zbog čega je uz hendikep i oba tim daju gol ova oklada posljednjih godina postala jedna od najpopularnijih među ozbiljnim nogometnim kladiteljima…

Isplati li se koristiti okladu na zbroj golova?

Oklada na zbroj golova je isplativa, no samo ako igrate na kvote oko 1.80 i više. Naime, utakmica uvijek može otići u smjeru golijade, kao i u smjeru dvoboja s malo pogodaka. Zato se ne isplati igrati na male koeficijente na ovoj okladi. No, ako dobro poznajete suparnike i igrate krupne tečajeve, imate dobre izglede završiti u plusu.

Je li bolje igrati zbroj golova uživo ili prije početka utakmice?

Zbroj golova može biti odlična oklada pri klađenju uživo, pogotovo ako igrate na još jedan gol u završnici susreta ili još dva u drugom dijelu. No, nekad ju je lakše pogoditi prije početka dvoboja, ako su bookmakeri podcijenili efikasnost dvije ekipe. U svakom slučaju, treba je igrati i uživo i prilikom "pre-match" klađenja.

Kada je najbolje okladiti se na azijski zbroj golova?

Iskusni igrači vole koristiti azijski zbroj golova u završnicama utakmica, prilikom klađenja uživo. Tada su kvote izdašne pa i polovično pogođena oklada osigurava određeni profit, dok potpuno pogođena oklada donosi sjajnu zaradu.