Rizik.hr online casina i kladionice

Kada je Cash Out opcija korisna u sportskom klađenju?

Cash out opcija

Cash Out je mogućnost isplate dobitka prije nego što je sportska utakmica završila. Otkrivamo vam kako i kada koristiti ovu opciju.

Jeste li ikada pratili utakmicu na koju ste se kladili, a radilo se o posljednjem paru koji vam je nedostajao za dobitak? Rezultat je 1:0, a vi nervozno šećete stanom u neznanju hoće li se nešto dogoditi u završnici utakmice i pomrsiti vam račune. Naravno da jeste, to je svakako retoričko pitanje.

U tim trenucima, računate u glavi koliko bi manje dobili da jednostavno prekinete neizvjesnost i odreknete se dijeli dobitka te smanjite nervozu i osigurate zaradu. Ta se opcija zove Cash Out, a ovim tekstom opisat ćemo što taj pojam znači.

Što je Cash Out?

Ranije opisana situacija, primjerice 77. minuta nogometne utakmice, vaš klub vodi s 1:0, razmišljate hoće li se dogoditi tragedija i netko možda u sudačkoj nadoknadi zabiti za 1:1 i srušiti vam snove o velikom dobitku.

Favbet Cash Out

Ako želite presjeći i odustati od daljnjeg iščekivanja, pritiskom na tipku Cash Out možete jednostavno isplatiti listić i zatim u miru ispratiti što će se dogoditi do kraja utakmice.

Ova opcija eliminirat će efekt sreće. Naime, kada imate mogućnost jednostavno odustati od daljnjeg razmišljanja i nervoze hoće li vas baš taj posljednji par ‘zeznuti’ za visoki dobitak, tada možete i kontrolirati aspekt sreće koji je toliko često vezan za krajnji rezultat. To je zapravo, vjerojatno, i jedini trenutak kada osjećate da je kontrola situacije ili rezultata u vašim rukama.

Negativna strana ranije isplate

Naravno, kao i sve što ima veze s klađenjem, ranije isplata također ima negativnu konotaciju. Time što ste ranije odustali od praćenja listića, tj. odlučili se za raniju isplatu, odrekli ste se većeg dobitka što znači da ste praktički nagradili kladionicu činjenicom da niste željeli riskirati i pričekati konačan sučev zvižduk. Naravno, vi ste zaradili, međutim efekt ranije isplate je takav da konačan iznos koji vam pripada ovisi u kojem trenutku prekidate razdoblje čekanja i krećete po svoj novac.

Hrvatsko online klađenje - nužne promjene

Bilo da je u pitanju Premiership ili neko drugo atraktivno natjecanje, što se ranije odlučite iskoristiti Cash Out kladionice, to će i vaša zarada biti manja. S druge strane, čekanje na posljednje trenutke je riskantno, jer se do tada svašta može dogoditi.

Stoga, ako već razmišljate o Cash Outu postoji nekoliko situacija o kojima valja razmisliti.

1. Cash Out prije početka utakmice

Ako je to nešto o čemu razmišljate, posebno ako je dobitak dovoljno visok da bez problema možete odlučiti kako se isplati iskoristiti ovu opciju, tada je najbolje to učiniti prije nego što krene ključan dvoboj. Naime, ako ipak želite pričekati i riskirati vrlo lako se može dogoditi da vaša momčad rano dođe u minus i tada je opcija Cash Outa neisplativa jer vam se srozala konačna zarada.

2. Tko riskira, taj profitira

Ako je vaša odluka da ipak riskirate i odlučite pratiti utakmicu, tada morate biti svjesni što riskirate tom odlukom. Dobro se pripremite prije početka posljednjeg para, istražite je li vrijedno rizika, posebno ako se radi o ekipama koje su podjednake, odnosno da je mogućnost poraza visoka. No, ako smatrate da je vaš posljednji favorit toliko izrazito moćniji tada se svakako isplati riskirati.

Super pobjeda - klađenje na nogomet

Također, pratite kretanje Cash Out iznosa kroz utakmicu, konačna cijena može varirati pa opet dolazi do olakotne okolnosti zbog koje se možete odlučiti za taj korak.

3. Isplata u sudačkoj nadoknadi

Mnogo iskusni igrači koriste Cash Out isključivo u sudačkoj nadoknadi utakmice, kako bi izbjegli neželjeni scenarij u posljednjim sekundama sportskog dvoboja.

To je svakako i najizdašnija opcija, jer će vam poštene kladionice tek neznatno umanjiti dobitak od planiranog, a opet ćete izbjeći šok, kakav se uvijek može dogoditi u završnici utakmice. Takav Cash Out redovito se koristi pri live klađenju, ako igrate pojedinačni listić, a može se koristiti i kod kombinacijskih, na posljednjem paru koji vam je ostao.

Cash Out u Hrvatskoj

Ranija isplata legalizirana je od strane Ministarstva financija Republike Hrvatske potkraj 2023. godine. Zatim se pojavio Favbet Cash Out, a onda je uslijedilo uvođenje ranije isplate u drugim online kladionicama.

Cash Out SuperSport kladionice također je postao dostupan odmah čim je to bilo moguće. SuperSport Cash Out ne nudi na svim opcijama za klađenje, no dobro dođe na popularnim utakmicama.

Cash Out PSK također je zaživio na prijelazu iz 2023. u 2024. godini i igrači ga sve više koriste. PSK cashout jednostavno je aktivirati unutar vašeg računa i može vam pomoći da dođete do željenog dobitka. Germania Cash Out tek je u pripremi, ali morao bi brzo zaživjeti na web stranice ove cijenjene sportske kladionice…

Koje kladionice su prve ponudile Cash Out u Hrvatskoj?

PSK Cash Out pojavio se među prvima u našoj zemlji. SuperSport i Favbet također su ponudile ovu opciju čim je postala legalna u našoj zemlji. Brzo se pridružio i Cro Bet.

Kako je najbolje koristiti Cash Out opciju?

Cash Out je najbolje koristiti u sudačkoj nadoknadi nogometnih utakmica. Tako sprječavate da vas gol u posljednjim minutama zadnjeg para košta zasluženog dobitka. Ima nekad smisla aktivirati ovu opciju čak i prije zadnjeg događaja na listiću. Sve ovisi o svoti koju vam je sportska kladionica ponudila.

Zašto Cash Out godinama nije bio dostupan u hrvatskim kladionicama?

Cash Out je opcija koju treba odobriti Ministarstvo financija, zaduženo za nadzor igara na sreću. Iz nepoznatog razloga ranija isplata u Hrvatskoj nije odobrena na Internetu sve do završnih mjeseci 2023. godine. To znači da smo među zadnjima u Europi dobili pravo na Cash Out.