Rizik.hr online casina i kladionice

Cash Out opcija – kada je korisna u sportskom klađenju?

Cash out opcija

Jeste li ikada pratili utakmicu na koju ste se kladili, a radilo se o posljednjem paru koji vam je nedostajao za dobitak? Rezultat je 1:0, a vi nervozno šećete stanom u neznanju hoće li se nešto dogoditi u završnici utakmice i pomrsiti vam račune. Naravno da jeste, to je svakako retoričko pitanje.

U tim trenucima, računate u glavi koliko bi manje dobili da jednostavno prekinete neizvjesnost i odreknete se dijeli dobitka te smanjite nervozu i osigurate zaradu. Ta se opcija zove Cash Out, a ovim tekstom opisat ćemo što taj pojam znači.

Što je Cash Out?

Ranije opisana situacija, primjerice 77. minuta nogometne utakmice, vaš klub vodi s 1:0, razmišljate hoće li se dogoditi tragedija i netko možda u sudačkoj nadoknadi zabiti za 1:1 i srušiti vam snove o velikom dobitku.

U tim trenucima opcija koju tražite je Cash Out. Ako jednostavno želite presjeći i odustati od daljnjeg iščekivanja, pritiskom na tipku Cash Out možete jednostavno isplatiti listić i zatim u miru ispratiti što će se dogoditi do kraja utakmice.

Ključan element koji donosi veliku prednost opciji Cash out jest eliminacija efekta sreće. Naime, kada imate mogućnost jednostavno odustati od daljnjeg razmišljanja i nervoze hoće li vas baš taj posljednji par ‘zeznuti’ za visoki dobitak, tada možete i kontrolirati aspekt sreće koji je toliko često vezan za krajnji rezultat. To je zapravo, vjerojatno, i jedini trenutak kada osjećate da je kontrola situacije ili rezultata u vašim rukama.

Negativna strana Cash Outa

Naravno, kao i sve što ima veze s klađenjem, Cash out također ima negativnu konotaciju. Time što ste ranije odustali od praćenja listića, tj. odlučili se za raniju isplatu, odrekli ste se većeg dobitka što znači da ste praktički nagradili kladionicu činjenicom da niste željeli riskirati i pričekati konačan sučev zvižduk. Naravno, vi ste zaradili, međutim efekt Cash Outa je takav da konačan iznos koji vam pripada ovisi u kojem trenutku prekidate razdoblje čekanja i krećete po svoj novac.

Što se ranije odlučite iskoristiti Cash Out to će i vaša zarada biti manja, a s druge strane, čekanje na posljednje trenutke je riskantno, jer se do tada svašta može dogoditi.

Stoga, ako već razmišljate o Cash Outu postoji nekoliko situacija o kojima valja razmisliti.

1. Cash Out prije početka utakmice

Ako je to nešto o čemu razmišljate, posebno ako je dobitak dovoljno visok da bez problema možete odlučiti kako se isplati iskoristiti ovu opciju, tada je najbolje to učiniti prije nego što krene ključan dvoboj. Naime, ako ipak želite pričekati i riskirati vrlo lako se može dogoditi da vaša momčad rano dođe u minus i tada je opcija Cash Outa neisplativa jer vam se srozala konačna zarada.

2. Tko riskira, taj profitira

Ako je vaša odluka da ipak riskirate i odlučite pratiti utakmicu, tada morate biti svjesni što riskirate tom odlukom. Dobro se pripremite prije početka posljednjeg para, istražite je li vrijedno rizika, posebno ako se radi o ekipama koje su podjednake, odnosno da je mogućnost poraza visoka. No, ako smatrate da je vaš posljednji favorit toliko izrazito moćniji tada se svakako isplati riskirati.

Također, pratite kretanje Cash Out iznosa kroz utakmicu, konačna cijena može varirati pa opet dolazi do olakotne okolnosti zbog koje se možete odlučiti za taj korak.

3. Cash out i sudačka nadoknada

Mnogo iskusni igrači koriste Cash Out isključivo u sudačkoj nadoknadi utakmice, kako bi izbjegli neželjeni scenarij u posljednjim sekundama sportskog dvoboja.

To je svakako i najizdašnija opcija, jer će vam poštene kladionice tek neznatno umanjiti dobitak od planiranog, a opet ćete izbjeći šok, kakav se uvijek može dogoditi u završnici utakmice. Takav Cash Out redovito se koristi pri live klađenju, ako igrate pojedinačni listić, a može se koristiti i kod kombinacijskih, na posljednjem paru koji vam je ostao.

Cash Out u Hrvatskoj

Cash Out je ono što nedostaje domaćim kladionicama, koje nikako da ponude ovu opciju igračima. Vjeruje se da je razlog porez na dobitak, koji središnji porezni sustav u ovom trenutku nije u stanju pravilno izračunati ako dođe do ranije isplate, što je prilično bizarno.

Vjerujemo da će prije ili kasnije hrvatski priređivači igara na sreću to riješiti, a do tada domaći igrači Cash Out koriste u Mozzart kladionici, koja je izašla na globalnu scenu i ponudila svojim korisnicima mogućnost isplate dobitka prije završetka utakmice…