Rizik.hr online casina i kladionice

Kako braniti posljednji par koji je ostao na vašem listiću?

Kako osigurati posljednji par na listiću

Kad vam ostane samo jedan sportski događaj na vašem kombinacijskom listiću uvijek je pametno pokriti sve opcije i matematički osigurati dobitak. Evo nekoliko opcija kako na najbolji način obraniti posljednji par na listiću…

Onaj osjećaj kad je listić došao do svojeg posljednjeg para i zatim pao u sudačkoj nadoknadi. Da, svi smo to prošli i izgubili zbog toga mnogo živaca, no u doba modernih internetskih kladionica više nije nužno proživjeti ovakvo razočaranje.

Naime, postoji nekoliko opcija kako osigurati dobitak uoči ili za vrijeme odigravanja posljednje utakmice na kombinacijskom listiću, što iskusni igrači obavezno koriste, znajući da u sportu ništa nije sigurno niti garantirano.

A baš zbog toga što je posljednji par kao uzrok pada listića tako čest slučaj među rekreativnim igračima, donosimo nekoliko taktika kako taj scenarij sigurno izbjeći…

Postoji li Cash Out opcija?

Ako igrate u nekoj od online kladionica u kojoj postoji Cash Out, tada vam neće biti problem riješiti sve brige i prije početka posljednje utakmice na vašem listiću.

Naime, bookmaker će vam ponuditi određenu cifru koju imate pravo isplatiti uoči zadnjeg dvoboja koji se igra, a na vama je procijeniti zadovoljava li vas ponuda ili ne. Naravno, uvijek možete pričekati početak utakmice i nadati se pozitivnom scenariju u uvodnih pola sata, koji bi još povećao količinu novca koju imate pravo isplatiti.

Ako Cash Out opcije nema, što je zasad slučaj u svim domaćim sportskim kladionicama, svejedno možete osigurati garantirani dobitak, samo će vam trebati malo više korištenja matematike…

Na malu kvotu odmah igrati kontru

Nema sumnje, najlakše je pokriti listić i osigurati garantirani dobitak ako je koeficijent mali uz posljednji par kojeg ste odigrali u svojoj kombinaciji.

Bilo da se radi o kvoti 1.20 ili nekoj još manjoj, na preostalim opcijama kvota će biti izdašna, možda i oko 4, što znači da ćete u slučaju da vam je potencijalni dobitak oko 800 kuna, ulaganjem oko 200 kuna na pokrivanje ostalih znakova osigurati isplatu sigurnih 600 kuna, umjesto da se živcirate oko ovih 800.

Imajte na umu da nije nužno da kontru odigrate u istoj kladionici u kojoj ste uplatili inicijalni listić, već je najbolje igrati tamo gdje vam se smiješi najveći koeficijent na preostale znakove koje treba pokriti, bilo da se radi samo o dvojki, ili o X i 2.

Tako ćete u potpunosti izbjeći stres uoči zadnje utakmice, a iako će često vaš favorit na kraju ipak pobijediti i pitat ćete se zašto ste igrali kontru, dugoročno se itekako isplati igrati na ovaj način, jer neugodna iznenađenja prije ili kasnije dođu na vaše listiće i to u serijama…

Čekati šansu za isplativo pokrivanje

Ako je umjesto 1.20 na vašem favoritu koji je ostao posljednji na listiću koeficijent 2.40, situacija oko pokrivanja svih opcija malo je kompliciranija.

Kada biste odlučili odigrati kontru, praktički bi se morali odreći dvije trećine vašeg dobitka, što ima smisla samo ako ste uvjereni da ste donijeli krivu procjenu i da nikako zadnji događaj ne može završiti u vašu korist.

U ostalim situacijama najbolje je pričekati da utakmica počne i nadati se da će povesti momčad na koju tipujete, bilo da se radi o nogometu ili o nekom drugom sportu. No, nakon što povede i koeficijent drastično padne na razinu oko 1.20 ili 1.35, na vama je brzo reagirati i pokriti sve ostale opcije kontra listićem, kako se situacija ne bi zakomplicirala.

Dakle, kad vam ostane još jedan par na listiću morate igrati pametno i pokušati osigurati dobitak kako god utakmica završila, pa makar to značilo i buđenje usred noći radi igranja kontre. To je strategija koju koriste iskusni igrači, pogotovo u sudačkoj nadoknadi utakmica. Tada više nema nikakvog smisla igrati se sa sudbinom, jer dobitak vam neće biti značajno umanjen pokrivanjem preostalih opcija…