Rizik.hr online casina i kladionice

Entain ulaže 920 milijuna eura i postaje vlasnik SuperSporta

supersport casino

Vlasnik nekih od najpoznatijih svjetskih sportskih kladionica i online casina, britanski Entain dogovorio je kupovinu 75 posto dionica SuperSport kladionice i online casina od grupacije EMMA Capital, čime će preuzeti vlasništvo nad liderom među hrvatskim priređivačima igara na sreću.

Ovih dana još jedna uzbudljiva vijest uzdrmala je hrvatsko tržište igara na sreću, jer SuperSport dobiva trećeg u nizu vlasnika, a radi se o vrlo moćnoj grupaciji.

Entain je multinacionalna kompanija specijalizirana za sportsko klađenje i internetsko kockanje, sa sjedštem na otoku Man i fokusom prije svega na tržište u Velikoj Britaniji. No, sada je ova velika tvrtka odlučila otkupiti većinski paket dionica SuperSporta od EMMA Capitala, u vrijednosti 920 milijuna eura.

Entain u svom vlasništvu već ima poznate brendove sportskih kladionica i online casina kao što su bwin, Coral, Ladbrokes, PartyPoker i Sportingbet, a osim SuperSport kladionice i online casina ovim poslom preuzima i vlasništvo nad tvrtkama minus5 i Puni broj, zaduženima za tehnološku podršku.

Za SuperSport se ulaskom u Entain obitelj otvaraju nove prilike za daljnji razvoj i rast, a prostora za napredak definitivno ima, iako kao brend već puna dva desetljeća drži vodeću poziciju na hrvatskom tržištu.

SuperSport bonus dobrodošlice i VIP klub

Koliko je SuperSport važan faktor pokazao je i tako što je ove godine postao glavni sponzor Prve Hrvatske Nogometne Lige, čije elitno natjecanje sada nosi njegovo ime.

Time je potvrdio svoju moć, jer sportske kladionice trenutno sponzoriraju sva najvažnija sportska natjecanja u našoj zemlji. Naravno, elitni rang domaćeg nogometa tu zauzima posebno mjesto i itekako je zanimljiv domaćim priređivačima igara na sreću. Na kraju je kontrolu nad njim preuzeo upravo SuperSport i to će dodatno učvrstiti poziciju ove ambiciozne kompanije na hrvatskom tržištu, na kojem se odlično drži još od prvih godina novog milenija.

Prema podacima kojima raspolaže tvrtka, SuperSport u Hrvatskoj kontrolira čak 56 posto tržišta igara na sreću, a ne samo što se može pohvaliti najvećim brojem uključenih igrača, već i najvećim isplaćenim dobicima, uključujući 3 milijuna eura na igri Eye of Atum u online casinu. Isplatio je i 2,7 milijuna eura sretnom igraču na igri Book of Dead.

Entain kao treći vlasnik SuperSporta

SuperSport je počeo s poslovanjem pomalo davne 2000. godine, kao jedna od prvih sportskih kladionica u našoj zemlji i odmah se visoko pozicionirao u odnosu na konkurenciju.

SuperKlub izazovi

SuperSport vlasnik tada je bio Danko Ćorić koji je sa svojom upravom gurnuo ovu kladionicu na vodeće mjesto među hrvatskim priređivačima igara na sreću.

SuperSport je iz godine u godinu fantastično poslovao, no Ćorić je svejedno odlučio posvetiti se turizmu i prodati web stranicu za klađenje. Kada je u pitanju SuperSport kladionica vlasnik je 2019. godine postala češka investicijska tvrtka EMMA Capital.

SuperSport ponuda za klađenje

U sljedeće tri godine SuperSport je i pod novim vlasnicima nastavio rasti, zahvaljujući odličnoj mobilnoj aplikaciji, ali i internetskoj kockarnici koja je postala pravi hit, što je privuklo pažnju Entain grupacije i dovelo do prodaje vrijedne gotovo milijardu eura…

Cilj je da SuperSport ostane na vrhu

Nema sumnje, kao novi Super Sport vlasnik Entain želi dodatno ojačati i učvrstiti poziciju kladionice kao lidera među priređivačima igara na sreću u Hrvatskoj, a nije isključen ni izlazak pod ovim brendom izvan granica naše države.

No, vođenje SuperSporta donijet će i mnogo izazova za nove vlasnike, jer konkurencija neće mirovati, čemu svjedočimo posljednjih godina. Pa tako Favbet trenutno nudi bolje koeficijente na gotovo svakoj okladi koju možete igrati, a Prva Sportska Kladionica pokušava svoje online klađenje i internetsku kockarnicu gurnuti na vrh domaćeg tržišta.

U svakom slučaju, još jedna skupocjena prodaja SuperSport kladionice i online casina koliko je hrvatsko tržište igara na sreću zdravo i atraktivno, zbog više od pola milijuna uključenih igrača koji redovito iskušavaju svoje znanje i sreću, u potrazi za impresivnim dobitkom…

Što znači za SuperSport prodaja vlasništva grupaciji Entain?

SuperSport je i prije prodaje Entain grupaciji bio u inozemnom vlasništvu. Očekuje se da ostane u vrhu hrvatskog tržišta, zahvaljujući uspješno brendiranju, kao i vrlo dobrom dizajnu i funkcionalnosti sučelja.

Je li SuperSport najbogatija hrvatska kladionica?

SuperSport se procjenjuje najvrjednijim hrvatskim priređivačem igara na sreću. Vrijednost mu se približava milijardi eura, što dovoljno govori koliko je uspješno njegovo poslovanje.

Isplati li se igrati u SuperSport kladionici?

SuperSport ima dobru reputaciju među hrvatskim igračima i uvijek će imati mnogo korisnika. No, istina je da mu kvote u posljednje vrijeme zaostaju za konkurencijom, a i bonusi su manje darežljivi. Zato ne bi trebao biti prva opcija igraču koji želi doći do dugoročnog profita.