Rizik.hr online casina i kladionice

Što je Book of Dead i tko je Rich Wilde?

Book of Dead - pravila igre i kako do jackpota

Igre s knjigama sve su popularnije u svijetu casino video slotova, a jedna od svakako najpopularnijih je Book of Dead. Igra koja je vizualno bazirana na pričama iz starog Egipta odvodi vas u jedno drugo vrijeme dok istovremeno pokušavate pronaći pobjedničku kombinaciju koja će vam pospješiti financijsku situaciju. 

Book of Dead je jedna od najpopularnijih igara proizvođača Play’n Go koju prezentira poznati istraživač u video slot igrama, Rich Wilde, a s obzirom kako nastaje sve više igara na video aparatima s tematikom starog Egipta, ova je igra izdržala pritisak konkurencije te je danas gotovo svaki ljubitelj Internet kockarnica dobro poznaje

Ako vi još niste čuli za nju, onda bi je definitivno trebali upoznati, a svakako će vam velika motivacija biti i mega jackpot koji je osvojen upravo na ovoj igri. Korisnik casina SuperSport mogao se pohvaliti veličanstvenim dobitkom od 20,449,392 kn.

Tko je Rich Wilde?

Super popularni lik iz igara koje potpisuje proizvođač Play’n Go, Rich Wilde je nešto nalik filmskom Indiani Jonesu. Richa Wildea možemo pronaći u igrama Book of Dead, Pearls of India, Aztec Idols i Tome of Madness

Book of Dead - pravila igre i kako do jackpota

Sve ove igre bazirane su na avanturističkoj tematici, a s obzirom na popularnost koju Indiana Jones posjeduje među ljubiteljima filmske industrije, odluka Play’n Go da kreira lika poput Richa Wildea pokazala se kao pun pogodak. 

Rich Wilde u Book of Dead ima zadatak pronaći izgubljeno blago u grobovima egipatskih faraona, zakopano duboko u katakombama. 

Pravila igre

Book of Dead sadrži pet osnovnih redova simbola, uz isto toliko stupaca s po tri moguće kombinacije. Dakle, sučelje igre je vrlo jednostavno i igraču neće biti teško shvatiti što mu je činiti kako bi odigrao kombinaciju koja mu je privlačna. 

Igra sadrži ukupno 10 linija na koje se možete kladiti, a minimalan ulog je 0,01 kovanica. Zbroj kovanica koje možete investirati kreće se od 1 do 5. Naravno, s većim ulogom rastu šanse za isto tako većim dobitkom. 

Simboli koji se koriste u igri variraju od slova A, K, Q, J do brojke 10. Slova K i A mogu dobitak potencijalno uvećati za maksimalnih 150 puta. Važni simboli su i onaj ptice Feniks, zatim egipatskog boga Anubisa, faraona te samog Richa Wildea čija prepoznatljiva figura dominira ovom igrom. 

Wild i Scatter simboli

Naravno, važnu ulogu u igri ima i knjiga po kojoj igra nosi naziv. Ona može imati funkciju ‘zamjene simbola’ ili ‘scatter’ simbola što znači da u raznim kombinacijama može biti izuzetno profitabilna, a može osigurati i dodatna, besplatna okretanja. 

Book of Dead - pravila igre i kako do jackpota

Posebna važnost knjige je da u spomenutim kombinacijama može biti i zamjena za glavne simbole. U slučaju da okrenete tri ili više simbola knjige, uslijedit će besplatna okretanja, obično njih 10. Ukoliko se i prilikom besplatnih okretaja pojave tri simbola knjige, dobit ćete još 10 besplatnih okretanja. Ako vam se pak posreći i okrenete pet simbola knjige u isto toliko redova tada vam se ulog može uvećati za maksimalnih 200 puta

Posebna funkcija Book of Dead je i dodatna runda oklade. Naime, kod svakog dobitka dobit ćete ponudu želite li novac isplatiti ili riskirati. U slučaju potonjeg morate pogoditi hoće li biti izvučena karta crne ili crvene boje, te u drugoj situaciji samo znakovlje na kartama. No, morate biti oprezni, posebno igrači koji vole igrati brzo jer takva reakcija značu da riskirate dobitak, uvećavanjem istog ili pak gubitkom. 

Jackpot

Book of Dead sadrži dvije vrste dobitka, Grand i Major. Prvospomenuti je veći dobitak koji se na pojedinim priređivačima igara na sreću broji u milijunskom dobitku dok je Major nešto manji, ali svejedno itekako atraktivan. 

Grand Jackpot je izdašan u svakoj hrvatskoj online kockarnici i ne ide ispod šest cifri, dok u onim najpopularnijima, poput Rizk Casina i SuperSporta, smiješi vam se glavni zgoditak na ovoj igri u milijunima kuna.

Grafička pozadina

Play’n Go se ponosi izvrsnim grafičkim kapacitetima na svojim igrama, a Book of Dead ništa ne zaostaje za nekima od klasika ove poznate tvrtke koja se bavi proizvodnjom igara na video aparatima.

Book of Dead - pravila igre i kako do jackpota

 Igračima je naravno važno i okruženje u kojem je igra postavljena, a popularnost Book of Dead video slota jasno je vidljiva i zbog atmosfere zatvorenog prostora negdje u dubinama egipatskih katakombi, a sve je popraćeno intrigantnom glazbenom pozadinom. 

Kada u priču uključite i lika koji neodoljivo podsjeća na Indianu Jonesa tada doista imate pravi zgoditak od igre. Svaki simbol donosi svoju priču, a posebno oni koji donose specifične vrijednosti

Zaključna ocjena

Play’n Go je stekao golemu popularnost među ljubiteljima video slotova upravo zahvaljujući tematici istraživačkih avantura, a stvaranjem Richa Wildea kao titularnog lika ostvarili su veliki uspjeh. Ne čudi što je tvrtka nastavno u pogon pustila i dodatne naslove koje predvodi Rich Wilde poput Tome of Madness, Legacy of Dead, Rise of Dead, Cat Wilde and the Doom of Dead.

Grafička prezentiranost posebno je važna u video slot igrama jer zahtjeva od igrača dojam intrige, zanimanja, a posebno kad je riječ o elementima koji omogućuju ostvarenje dobitka. Book of Dead ne pretjeruje kad je riječ o kombinacijama, igru je vrlo lako razumjeti te se prilagoditi onome što od igrača traži.