Rizik.hr online casina i kladionice

Može li narodni listić igraču donijeti dugoročnu zaradu?

Narodni listić kao tip klađenja u Hrvatskoj

Listić s gomilom parova na njemu poznat je u hrvatskom kladioničarskom žargonu kao narodni, a iako nije loš izbor za početnike, definitivno ne predstavlja najbolji put do izdašnog profita.

Postoji mnogo strategija koje možete koristiti u sportskom klađenju, a najpopularnija među širokim masama svakako je kombinacija brojnih sportskih događaja na istom listiću, s ciljem višestrukog uvećanja vlastitog uloga.

Takvi listići obično se igraju s ulogom od 5, 10 ili 20 kuna, a potencijalnim dobitkom u stotinama, tisućama, a nekad i desecima tisuća kuna te izazivaju mnogo uzbuđenja kod igrača koji ih je odigrao, jer mnogo je na njima akcije, a nagrada za besprijekorno pogađanje vrlo je privlačna.

Zbog svoje raširenosti među rekreativnim igračima, kao i pretjerano ambiciozno postavljenih ciljeva, ovakav tip listića dobio je naziv narodni listić i postao neizostavan dio kladioničarskog žargona u Hrvatskoj.

Pa iako u doba online klađenja koje uključuje i oklade uživo narodni listić više nije strategija koju koriste studiozni igrači, svejedno ih je i dalje pregršt uplaćenih u našoj zemlji, a mi ćemo ovom prilikom analizirati prednosti i nedostatke ovakvog pristupa sportskoj prognozi…

Prednosti narodnog listića

Narodni listić ide uz određene pogodnosti, pogotovo ako ga odigrate u online kladionici koja vam nudi bonus za takav stil igre.

Naime, postoji multi bonus kojem je cilj nagraditi upravo listiće s velikim brojem odigranih parova. Funkcionira tako što vam dodaje određeni postotak dodatne zarade na vaš inicijalni dobitak, kao nagradu za 6, 8, 10 ili više kombiniranih sportskih događaja.

Također, neke hrvatske kladionice nude vam uvećane kvote koje imate pravo igrati isključivo uz narodni listić, odnosno onaj s barem šest parova na njemu, s tim da koeficijenti znaju dodatno rasti ako na listiću imate 8 ili više parova.

Ovakva filozofija sportske prognoze ne mora nužno voditi u propast i pogodna je za početnike, jer traži od vas minimalno ulaganje, a nudi priliku osvajanja dobitka uz koji vam neće biti problem financirati stotinu takvih istih listića.

Naravno, da bi narodni listić postao dobitni potrebno je mnogo sreće, ali i znanja. Olakotna okolnost je da igrači takvu kombinaciju obično igraju na dnevnoj bazi, a postoje zaista dani kada sve prođe prema očekivanjima i tada ovakva oklada može rezultirati dobitkom. No, nakon toga mogu proći mjeseci do sljedećeg dobitnog listića ili čak godine, zbog čega ova taktika bez ikakve sumnje ima i brojne nedostatke…

Nedostaci narodnog listića

Pojam narodni listić zapravo su smislili iskusni igrači klađenja, koji su se njime malo narugali onima koji trpaju pregršt parova na isti listić, smatrajući da samo neuki narod može krenuti takvom strategijom, uz koju je vrlo teško doći do značajne zarade.

I zaista je istina da oklada pri kojoj kombinirate mnogo sportskih događaja smanjuje vaše izglede za dolazak do dobitka na minimum, jer bookmaker si pri svakoj kvoti uzima rezervu, kako bi završio plusu. Pa kada ih sve umnožite dobivate potencijalni dobitak 100 puta veći od uloga, s realnim izgledima 1 naprema 200 ili čak 1 naprema 300 da će se pretvoriti u realnost, što vas dugoročno stavlja u nezavidnu situaciju.

Zbog toga je vrlo teško zarađivati igrajući listiće sa 6, 8 ili 10 parova na njima, a situaciju pogoršava činjenica da igrači koji se tako klade uz to još i igraju neisplative kvote od 1.20 i 1.30, koje su daleko ispod realne vrijednosti pobjede vašeg favorita. Kad ih 10 takvih stavite u kombinaciju potencijalni dobitak će biti znatno manji nego što bi trebao biti, a barem jedna će vas utakmica vrlo vjerojatno razočarati.

Dakle, kao i svaka druga strategija, narodni listić od vas traži da igrate isključivo isplative koeficijente te da ne pretjerujete s njihovim kombiniranjem. Ako krenete tom filozofijom, definitivno možete pobijediti kladionicu i biti u plusu, no nemojte očekivati značajan novčani profit, a i trebat će vam strpljenja da dočekate dan kada će se sve odigrati u vašu korist.

Zbog toga ozbiljni igrači ipak igraju listiće s pojedinačnom okladom ili kombinacijom od najviše dva do tri para, s pametno odabranim koeficijentima koji su postavljeni od bookmakera više nego što se to moglo očekivati.

To je jedina strategija koja može donijeti izdašan profit na godišnjoj razini, a narodne listiće s pregršt parova preporučujemo isključivo rekreativcima, koji se klađenjem prije svega žele dobro zabaviti…