Rizik.hr online casina i kladionice

5 najboljih sportova za klađenje uživo

Klađenje uživo - oklade na tenis

Klađenje uživo oduvijek je bilo specifično zbog konstantne ‘živosti’ događaja. Rezultat se mijenja iz minute u minutu kod većine sportova, događaju se promjene, serije poena ili golova, a koeficijenti rastu i padaju.

Ipak, postoje sportovi koji nude odlične mogućnosti za zaradu pa ćemo u ovom tekstu to i opisati.

Tenis

Uvijek je riskantno kada se kladite na pojedinca. Nikada ne znate kako će se tko ustati iz kreveta ujutro i u kakvom će raspoloženju pristupiti meču. Teško da postoji sport koji je podijelio kladiteljsku zajednicu više od tenisa. Tenisači i tenisačice skloni su velikim amplitudama u ponašanju, promjenama raspoloženja, padova u formi i slično.

No, specifičnost tenisa jest da su iznenađenja relativno česta. Ako ćemo izuzeti one najbolje igrače i igračice, odnosno ako ćemo očekivanja spustiti za jednu razinu niže, možemo pronaći i odlične tečajeve na slabije igrače (underdog) čija pobjeda nije nemoguća.

Klađenje uživo u tenisu je sasvim drugačije nego u drugim sportovima jer svaki set donosi svoju priču. Primjerice, na turniru u Indian Wellsu zaigrale su Potapova i Doi. Potapova je dobila prvi set sa 6:0, a očekivanja kladionica tada su bila kako će se prošetati do pobjede.

U tom trenutku na nekim tržištima cijena pobjede Doi porasla je na čak tečaj 8. Pogađate, Doi je na kraju pobijedila s 2:1 u setovima. Stoga, tenis je svakako, zbog čestih preokreta na prvom mjestu ovog popisa.

Košarka

Još jedan sport gdje se rezultat konstantno mijenja. U košarci poeni se postižu u sekvencama, a ako jedna momčad uhvati dobar šuterski ritam moguće je postići mnogo poena u kratkom roku. Naravno, u takvim okolnostima treba biti oprezan i ne poletjeti prerano jer dobra serija poena često zna biti praćena naglim padom forme.

Još jedan faktor jest igra pojedine momčadi ili pojedinca u ranoj fazi utakmice. Ekipe, kao i igrači, rijetko će kada igrati s maksimumom svojih mogućnosti od samog početka utakmice. Potrebno je nešto energije ostaviti i za drugo poluvrijeme, a tu se često znaju dogoditi velike serije poena pa svakako treba pratiti i takve fluktuacije.

Košarka doista nudi pregršt mogućnosti za klađenje uživo.

Nogomet

Na trećem mjestu je nogomet. Sport koji je svakako najpopularniji na svijetu, a zašto je visoko na ljestvici sportova pogodnih za klađenje uživo odgovara činjenica da se na svakodnevnoj razini u ponudi pojavi bezgraničan broj utakmica. Nema sporta na svijetu koji se igra više od nogometa, jer njegova popularnost nema granica.

Specifičnost klađenja uživo na nogomet je i u mogućnosti da utakmica završi s neodlučenim ishodom. Primjerice, ako je trenutni rezultat utakmice 2:0, a igra se drugo poluvrijeme, itekako je moguć slučaj da se na kraju dogodi djelomičan preokret i momčad koja je do tog trenutka bila u zaostatku odjednom se nađe u prilici da osvoji barem bod.

Česta oklada uživo na nogometu tiče se i zbroja golova. Posebno kad se igra posljednja trećina utakmice, a hrabriji igrači koji će istraživački pristupiti pojedinoj utakmici, znat će prepoznati priliku i uhvatiti izvrstan tečaj na primjerice mogućnost da će u posljednjih 15 minuta utakmice pasti barem dva pogotka.

Američki nogomet

Proteklih godina, kako se razvijala ponuda kladionica, znatno je porasla popularnost klađenja na američki nogomet (NFL), posebno uživo. Preokreti u NFL-u nisu nemogući, dapače, događaju se često i jedna od opcija koje kladitelji koriste su preokreti kvalitetnih ekipa jer tečajevi ovdje znaju biti darežljivi.

Druga opcija je klađenje na hendikep favorita, posebno izrazitog. Hoće li primjerice Los Angeles Ramsi poraziti Detroit Lionse s više od 14 poena razlike?

Još jedna opcija jest koliko će u jednoj utakmici biti ostvareno dodavanja za ‘touchdown’ te koliko će puta ‘punter’ riješiti utakmicu.

Jedina negativna strana kad je riječ o klađenju na NFL ligu jest činjenica da je sezona relativno kratka, traje od devetog mjeseca pa do početka drugog kada je na rasporedu veliko finale.

Hokej na ledu

Još jedan od dinamičnih sportova gdje postoje mogućnosti konstantnih fluktuacija rezultata. Hoće li favorit pobijediti s hendikepom, koji će biti rezultat pojedine trećine, u kojoj dionici će pasti najviše golova? A k tome, u hokeju na ledu preokreti su vjerojatno najčešći upravo zbog brzine, odnosno dinamike igre.

Zanimljivost tržišta klađenja uživo u hokeju na ledu jest i mogućnost da će utakmica završiti neodlučenim ishodom nakon čega se igra produžetak po načelu ‘zlatnog gola’, što znači da pobjeđuje ekipa koja prva zabije pogodak.