Rizik.hr online casina i kladionice

Kako se kladiti na tenis i od toga dugoročno zarađivati?

Klađenje na tenis

Pored nogometa, tenis je zasigurno sport koji je najpopularniji u kladiteljskoj zajednici. Zapravo, teško da postoji sport koji će više podijeliti kladitelje od tenisa. Česti preokreti, pad koncentracije igrača i igračica, pa mentalni slomovi do dugotrajnih borbi koje mogu trajati i četiri do pet sati.

Dok traje borba, niti vama kao kladitelju nije lako, i vi vodite jednu sasvim drugačiju borbu sa samim sobom i strepnjom hoćete li zaraditi novac.

Tenis nudi zaista mnogo mogućnosti za igranje, gledajući taktiku, odnosno strategiju, kad znamo da se svakodnevno igraju deseci mečeva diljem svijeta na poznatim i manje poznatim turnirima.

Ponuda mečeva

Koliko je kvalitetna ponuda teniskih mečeva i varijacija po svakom okršaju, ovisi od kladionice do kladionice. U Hrvatskoj, čini se kako je najdominantnija kladionica Germania koja nudi gotovo stotinu raznih varijanti na klađenje po svakom meču. Od uobičajene ponude pobjednika do višekratnih verzija hendikepa gemova i setova, zbrojeva gemova i poena, klađenje na rezultat po gemovima, odnosno setovima.

No, i druge kladionice imaju svoje adute, a mnoge ponudu šire i ne toliko ‘mainstream’ mečevima, s turnira najniže razine koji se igraju diljem svijeta. Ovisno kakvu ponudu tražite, što imate želju odigrati, imat ćete svakako mogućnost istražiti svaku od hrvatskih kladionica te odabrati ono što vam odgovara.

Strategije klađenja

S obzirom da tenisom dominiraju mečevi s tečajevima koji su ispod razine neke ozbiljnije zarade (npr. 1,15 ili 1,20), igrači često smatraju kako upravo na takav način mogu profitirati, igrajući tzv. linijom manjeg otpora. Međutim, upravo je tu i zamka.

Tenis nije toliko jednodimenzionalan sport da je baš svatko favorit na tečaju 1,20 ili niže. Naravno, ako na velikom turniru zaigraju Novak Đoković, Rafael Nadal ili netko od najboljih igrača svijeta, tada niti nećete pronaći tako ‘visok’ tečaj već čak i niži pa je klađenje na njihove mečeve, kad je riječ o čistoj pobjedi posve bespotrebno jer nećete ništa zaraditi.

U takvim situacijama možete se kockati s razlikom kojom će navedeni igrači pobijediti svoje inferiornije protivnike.

Klađenje na ‘underdoga’

Tenis je vjerojatno najpogodniji sport za klađenje protiv favorita. Ako ćete izbjegavati one renomirane igrače koji su izraženi favoriti i tražiti mečeve srednje klase kojih ima pregršt, itekako se može uhvatiti i visok tečaj. S obzirom da ponuda tenisa nudi razne opcije pobjede, a ne samo čisti znak 1 ili 2, tečaj se može i znatno uvećati ako iskoristite opciju klađenja na hendikep ili točan rezultat meča po setovima.

Primjerice, rezultat 2:0, pogotovo protiv favorita može vam donijeti tečaj čak i veći od 4. Naravno, da biste dohvatili takav tečaj, morate pozorno pratiti tenis i čekati pravu priliku, a zatim pametno raspolagati sredstvima koje ste ostavili sa strane za avanturu klađenja.

Dakle, nikako ne treba pretjerivati s obzirom na rizik, a discipliniranom igrom itekako se može ostvariti kvalitetna zarada.

Single ili double oklada

Kao što smo spominjali, tenis nudi toliko mečeva na svakodnevnoj razini da je doista izbor ponekad možda čak i prevelik pa stvara dodatan pritisak kako odabrati najbolju opciju. Nikada nije dobro pretjerivati s brojem parova na listiću, a to posebno vrijedi za tenis s obzirom da su amplitude u mečevima previsoke, a varijacije kretnji rezultata teško se mogu pratiti. Stoga je najbolje limitirati se na listiće s jednim ili maksimalno dva para.

Vjerojatno ste čuli kako mnogi igrači razmišljaju o ‘duplanju’ uloga igrajući tečajeve oko 2. To je strategija koja je donijela pozitivne rezultate mnogima. Naravno, manji je rizik ako postavite dva para s ukupnim tečajem oko 2, nego da krenete s jednim parom jer bi takav tečaj sugerirao da se radi o potencijalno izjednačenom meču pa je i rizik veći.

Sistemski listići

Tenis je idealan sport za igranje sistemskih listića. Ako ste igrač koji raspolaže s manje sredstava ili vam je ‘banka’ za klađenje limitirana, tada su sistemi pravi izbor za vas. Naravno, to ne znači da trebate ‘divljati’ s brojem parova. Potrebno je svakako postaviti određeni limit, primjerice nikako više od pet parova, a zatim odabrati one s tečajem ne manjim od 1,80 kako bi vam se ulog isplatio. Ako postavite sistem 4 od 5, tada je po ovakvom primjeru minimalni dobitak profitabilan na ulogu od 100 kuna.

Tržišta klađenja

Tenis nudi velik broj tržišta gdje možete okušati svoje znanje i sreću, no nije svaki način dobar. Neka tržišta ipak nude više mogućnosti od drugih.

Klađenje na zbroj gemova u prvom setu

Tenisu se može, iz perspektive klađenja, pristupiti i analitički. S obzirom na to da je statistika pojedinih mečeva dostupna na Internetu, lako je provjeriti koliko gemova po setu obično odigra pojedini igrač. Ako primjerice igrate na nekoga tko ima odličan servis tada nije neuobičajeno da set završi u tie-breaku, ili da se odigra više od 10 gemova što nudi odličan tečaj.

Hendikep gemova

Česta igra je svakako ona da će izraženi favorit ‘pregaziti’ protivnika s dovoljno velikom razlikom da jedan od hendikepa s većom razinom gemova i visokim tečajem bude prolazan i samim time dobitan. Postoji naravno i nešto riskantnija varijanta hendikepa na broj gemova u prvom setu.

Točan rezultat

Još jedna strategija koju koristi velik broj iskusnih igrača koji preferiraju klađenje na tenis. No, rijetko će tko odigrati više od jednog para u ovom slučaju jer je tečaj više nego dovoljan da bi se zaradilo.

Klađenje uživo

Još jedna strategija koja se pokazala uspješnom. Svaki set u tenisu je posebna priča pa je jasno kako ovdje možete uhvatiti odlične tečajeve na igrača ili igračicu koja u danom trenutku ne stoji dobro rezultatski. Ako je rezultat prvog seta bio uvjerljiv, tečaj za ostatak meča često je i veći od onog što bi bio u nekom drugom slučaju.

Klađenje na tenis svakako nudi više prednosti nego nedostataka, a uz pravu strategiju i disciplinu itekako se može dobro zaraditi.