Rizik.hr online casina i kladionice

5 oklada koje se ne isplati koristiti u online klađenju

Pet oklada koje se ne isplati igrati u klađenju

O izboru oklada koje ćete prognozirati na nekoj utakmici ovisit će u velikoj mjeri uspjeh vašeg listića. Postoje neke s kojima se u startu stavljate u tešku poziciju…

Kada su se prije dvadesetak godina pojavile kladionice u Hrvatskoj, imali smo manje-više priliku samo prognozirati tko će pobijediti, a tko izgubiti utakmicu, uz eventualni ukupni zbroj golova kao dodatnu okladu na raspolaganju igračima.

Danas je situacija sasvim drukčija pa kladitelji na raspolaganju imaju stotine različitih opcija za klađenje na svakoj popularnoj utakmici, no nije svaka od njih dobra za vaš listić.

Neke od njih trebalo bi izbjegavati, od kojih izdvajamo one uz koje teško da može doći do dugoročnog profita

Oklada na par ili nepar

Ako ste ozbiljan igrač i imate otvoren korisnički profil u brojnim kladionicama, naići ćete na različite “par ili nepar” oklade u online klađenju, koje predstavljaju apsolutno najgoru opciju koju možete odigrati.

Obično se radi o klađenju hoće li broj postignutih golova u nekom segmentu igre biti paran ili neparan, a nekad je riječ i u kornerima ili nekoj drugoj mjernoj sportskoj jedinici. Ova oklada se češće javlja u live klađenju nego prije početka utakmice.

Ne samo što vam sportsko znanje ne služi baš ničemu pri ovoj okladi, već ćete dobiti i na jedinicu i dvojku koeficijent oko 1.85, eventualno 1.90 kod darežljivih kladionica. To je svejedno premalo da biste bili u plusu kladeći se na “par ili nepar” čak i ako imate neki sistem u glavi kojeg se namjeravati držati pa ako već želite iskušavati sreću ovakvom igrom, okušajte se radije u Baccaratu ili ruletu, gdje vas čekaju kvote 2.00 na sličnim opcijama ako pogodite.

Ishod bez neriješenog

Rijetki hrvatski igrači igraju ovu okladu i to s razlogom. Naime, radi se o tržištu klađenja koje eliminira remi, a vama daje koeficijent koji je nešto veći nego što biste ga dobili na dvoznak, a značajno manji nego da ste igrali na čistu pobjedu.

Klađenje na zbroj golova

Bilo da se radi o Premiershipu ili nekoj drugoj ligi, ova oklada ne samo što matematički nije pretjerano isplativa, već izaziva pravi kaos na vašem listiću, pogotovo ako se radi o kombinacijskom.

Naime, ako imate okladu “ishod bez neriješenog” na listiću, nikad nećete znati koliki dobitak ćete na kraju isplatiti, jer svaki remi vam umanjuje isplatu za koeficijent kojeg ste uzeli koristeći ovo tržište klađenja. To onemogućuje bilo kakvu analizu na temelju koje biste gradili svoju dugoročnu strategiju pa ako niste sigurni u pobjedu neke ekipe, igrajte radije dvoznak ili se okrenite nekoj drugoj okladi…

Daje gol

Kad su se pojavile oklade hoće li neka nogometna momčad dati gol ili neće, činilo se da se radi o lakom dolasku do dobitka, ali zapravo uopće nije.

Hrvatsko online klađenje - nužne promjene

Naime, na momčadi koje su zaista sposobne zabiti barem jedan pogodak kroz 90 minuta utakmice koeficijenti su od 1.20 na manje, dok ćete čak i na autsajderima dobiti tek 1.50, iako se od njih ne očekuje da nešto naprave za vrijeme utakmice.

Što je najgore, baš svakoj ekipi se može dogoditi da povremeno zakaže u realizaciji pa gađajući 1.20 sigurno nećete dugoročno biti u plusu, pogotovo ako više takvih oklada naslažete na listić. Zato ako igrate na golove, treba igrati oba daju gol ili oba ne daju gol, ovisno o odnosu snaga, gdje su puno veći koeficijenti, a tu i klađenje na ukupan broj golova neke ekipe, s primamljivim kvotama na dva ili više postignutih golova, što su ozbiljne momčadi uvijek u stanju ostvariti…

Hendikep gemova

U tenisu znaju biti toliko niske kvote na favoritima da ih morate pokušati nekako podebljati, ali hendikep gemova kao oklada baš i nije najsretnije rješenje.

Klađenje na tenis

Naime, riječ je o okladi koja je potpuno nepredvidiva, čak i kad igraju najveći favoriti. Uvijek je moguće na tenisu da meč završi 6:4, 7:5, ali i 6:2, 6:1 pa je vrlo teško na temelju znanja odrediti kako će se kretati rezultat.

Što je najgore, hendikep gemova može biti zaista kaotična oklada, pogotovo ako igrate na dvojku. Pa se recimo okladite da neki tenisač neće izgubiti s više od -5.5 gemova i on gubi 6:3 6:6 i samo treba izgubiti “tie-break” da bi vaš listić bio dobitan.

Međutim, on dobije “tie-break” pa u trećem izgubi 6:1 i tako vas šokira. To su situacije koje vam ne trebaju pa se svakako držite klađenja na hendikep setova ili na točan rezultat, uz live klađenje na ishod, u trenucima kad favorit zaostaje i na njemu je porastao tečaj…

BetBuilder

Za kraj, tu je jedna novost koja se činila primamljiva kad se pojavila, ali zapravo to uopće nije. BetBuilder je mogućnost koju vam online kladionice daju da napravite jedan koeficijent od više oklada vezanih uz istu utakmicu. Možete ih povezati čak i deset zajedno.

Time je moguće dobiti puno veću kvotu nego klađenjem na jednu okladu unutar utakmice, ali ne samo što vam drastično padaju šanse za dolazak do dobitka, već i ukupan koeficijent zapravo ne održava pravu vrijednost onog što ste odigrali i tako u potpunosti ide na ruku bookmakera.

Zato se treba zaustaviti na klasičnim kombinacijskim okladama koje sadrže dvije ili eventualno tri prognoze unutar iste utakmice, jer sve više od toga dugoročno ne može dovesti do zarade…

Koja je najgora oklada u sportskom klađenju?

Klađenje na par ili nepar najgori je izbor, jer u potpunosti se prepuštate u ruke sreće, što nikad ne biste trebali. Ishod bez neriješenog je također loš i neisplativ izbor, a i svaka oklada koja uključuje pretjerano nisku kvotu.

Je li ishod bez neriješenog isto što i azijski hendikep?

Azijski hendikep 0 zaista vam daje iste opcije kao i ishod bez neriješenog. No, u pitanju je najmanje obećavajuća varijanta ovog tipa klađenja pa preporučujemo azijski hendikep na četvrtine.

Što posebno izbjegavati u sportskom klađenju?

Pokušajte nikad ne igrati na koeficijente ispod 1.20, jer dugoročno vam ne mogu donijeti profit. Držite se oklada poput hendikepa, zbroj golova, poluvrijeme/kraj i oba tima daju gol, jer takve opcije dižu koeficijent. Izbjegavajte nelogične oklade poput klađenja na par ili nepar te ishoda bez neriješenog. Kladite se samo na one događaje o kojima posjedujete dovoljno znanja i relevantnih informacija.