Rizik.hr online casina i kladionice

Što je to burza koeficijenata i kako je koristiti?

Burza koeficijenata - kako igrati i zaraditi

Kupoprodaja kvota popularan je način kako pokušati osigurati profit pri online klađenju, prije nego što utakmica uopće završi…

Hrvatski igrači željni pretvaranja vlastitog sportskog znanja u zasluženi dobitak koriste različite strategije kako bi nadmudrili kladionice. Neki pokušavaju iskoristiti besplatna sredstva i pretvoriti ih u profit, drugi traže pogreške bookmakera kako bi na njima došli do zarade.

A jedna od popularnih taktika svakako je i kupoprodaja koeficijenata, pri kojoj nije bitno kako je završila vaša inicijalna oklada, pod uvjetom da ste prije toga uspjeli pokriti sve opcije i pritom završili u plusu.

Zvuči jednostavnije nego što zapravo jest, no iskusni igrači definitivno su u stanju pronaći one oklade koje se može kupovinom i prodajom koeficijenata pretvoriti u siguran dobitak, ako povučete svoje poteze u pravom trenutku…

Gdje kupovati i prodavati koeficijente?

Nekoliko je načina kako koristiti ovu strategiju. Naravno, uvijek možete uplatiti neku kvotu i zatim kad joj padne vrijednost odigrati kontru, pokrivajući manualnom uplatom ostale opcije na bilo kojoj online kladionici.

Tu je i “cash out” opcija koja je ništa drugo nego kupoprodaja kvota, što u regiji nudi Mozzart kladionica. Dakle, odigrate neku okladu i zatim kad se vrijednost koeficijenta na kojeg ste se kladili padne, priređivač igara na sreću ponudit će vam određenu isplatu, prije nego što utakmica završi.

No, glavno mjesto za ovu strategiju definitivno je burza koeficijenata (eng. “Betting Exchange”). Neke od najpoznatijih europskih kladionica koje nude ovaj tip klađenja su Betfair, Ladbrokes, Matchbook i SpreadEx, gdje se sve svodi na kupovinu i prodaju kvota, kao da se radi o dionicama ili kriptovalutama…

Što to zapravo nudi burza koeficijenata?

Burza koeficijenata je mjesto na kojem igrač ne igra protiv bookmakera, nego protiv drugih korisnika. Drugim riječima, svatko može biti igrač, ali i kladionica, nudeći koeficijente drugima za igranje, pod uvjetom da ima dovoljno sredstava za eventualnu isplatu ako izgubi u tom duelu.

Opciju nuđenja koeficijenata drugima nazivamo “lay”, a kao igrač također možete postaviti tečaj kojeg ste spremni prihvatiti i čekati hoće li netko zagristi.

Vaš cilj je doći do zarade što prije, pokrivanjem svih dostupnih opcija. Takva kladionica ponudit će vam “cash out” opciju, ali možete i manualno odrediti zaradu koju ste spremni prihvatiti i ako netko od drugih igrača to prihvati, smiješi vam se željeni profit…

Koje oklade najbolje prolaze na burzi kvota?

Ako se želite baviti kupoprodajom koeficijenata, najbolja oklada je svakako ona na zbroj golova, pogotovo ako igrate na manje od 2.5 ili 1.5 gola u nogometu. Naime, što utakmica ide dalje, to vrijednost vaše oklade raste, a s njom i profit. Tada je samo potrebno odrediti koliku zaradu želite uzeti i naravno pokriti ostale opcije prije nego što krene eventualna golijada.

Ovaj tip klađenja zapravo je odličan za sve koji imaju dobar osjećaj za vrijednost koeficijenata, jer takvi igrači će moći predvidjeti hoće li neka kvota rasti ili padati, bilo da se radi o ishodu utakmice, hendikepu, okladi poluvrijeme/kraj ili oba tima daju gol.

A ako to možete procijeniti, tada možete kupovinom i prodajom kvote doći do profita prije samog početka utakmice, kao i u poluvremenu, bez ikakve opasnosti da izgubite novac…

Koji su nedostaci burze koeficijenata?

Ovakav tip klađenja izgleda kao san snova, bez bookmakera koji si uzimaju prostor za zaradu, no u praksi situacija i nije uvijek tako sjajna.

Pri svakom dobitku morate platiti proviziju kuće do čak 8%, a tu je i problem blokiranja klađenja, koji se previše često događa čak i na najpopularnijim nogometnim ligama. Pa recimo uplatite na neku okladu i zatim želite pokriti ostale opcije i uzeti profit, ali vam uplata nije dopuštena, jer je netko negdje u svijetu uplatio milijune na neku prognozu i upalio zvono za uzbunu u kladionici, koja zatim blokira igru svima.

Također je za burzu koeficijenata bitno da ima puno uključenih igrača da bi imala smisla, zbog čega ih tek nekoliko nudi zadovoljavajuću ponudu i kvote koje se isplati uzeti, i to samo na nogometu. Već na košarci, tenisu i hokeju na ledu naći ćete bolje opcije na klađenju uživo u klasičnim kladionicama, a manje popularne sportove uopće se ne isplati igrati u Betting Exchange okruženju.

U svakom slučaju, kupovina i prodaja kvota odlična je taktika koju cijene i hrvatski igrači, a postoje različiti načini kako je provesti u djelo, ne samo burza koeficijenta. Na vama je odabrati ono što najbolje odgovara vašem stilu igre i nudi vam onu zaradu koja zadovoljava vaše ambicije…