Rizik.hr online casina i kladionice

Najbolji zimski sportovi za klađenje u Hrvatskoj

Zimsko sportovi za klađenje - skijaški skokovi

U razdoblju od prosinca do ožujka u našoj zemlji možemo se kladiti na zimske sportove, od kojih na nekima imate odlične izglede dokopati se dobitka…

Sport u svijetu ne staje niti jedan dan u godini, na radost zaljubljenika u sportsko klađenje. A u uvodnim mjesecima godine posebno mjesto zauzimaju zimski sportovi, na koje se možete kladiti baš svakog vikenda, a ponekad i tijekom radnog tjedna.

Zimski sportovi nisu previše popularni među domaćim kladiteljima, no možda bi i trebali biti, jer znalcima daju odličnu priliku složiti dobitan listić.

Pa iako vam vremenski uvjeti ponekad mogu pokvariti planove, što se rjeđe događa u sportovima koji se odvijaju u dvorani, svejedno vrijedi okušati se u klađenju na zimske sportove, od kojih izdvajamo tri na kojima su najveći izgledi da dugoročno završite u plusu…

Skijaški skokovi

Skijaške skokove dobro poznajemo u Hrvatskoj još iz doba Jugoslavije, kada su slovenski skijaši skakači igrali važnu ulogu na svjetskoj sceni, a među najboljima su i danas.

Klađenje na skijaške skokove zaživjelo je u našoj zemlji prije više od 15 godina, a danas se možete kladiti na svaku stanicu Svjetskog kupa, kao i na Svjetsko prvenstvo te natjecanje u skokovima u sklopu zimskih Olimpijskih igara.

Skijaški skokovi dobri su za klađenje zato što poput Formule 1 i MotoGP-a imaju treninge i kvalifikacije koji prethode glavnom natjecanju. To znači da se nikad ne kladite na slijepo, već imate određeni uvid u formu natjecatelja prije nego akcija počne.

Tu bookmakeri znaju zaspati i pokloniti vam ogroman koeficijent koji je vrlo izgledan, a odlično je što su uz klađenje na pobjednika u ponudi i oklade na plasman među 3, 6 ili 10 najboljih, kao i dueli. Opcija za slaganje listića je pregršt, a najbolje dugoročno prolaze kombinacije dva para, s ukupnim tečajem između 2.50 i 3.00.

Biatlon

Mnogi su čuli za ovaj sport tek kad se pojavio Jakov Fak, no u ponudi sportskih kladionica biatlon je bio davno prije i predstavlja odličnu priliku za dolazak do dobitka.

Za one koji ne znaju, radi se o kombinaciji skijaškog trčanja i pucanja iz puške, pri čemu natjecatelj u slučaju promašaja mete dobiva kaznenu minutu na ukupno vrijeme, ili mora trčati kazneni krug.

Zimski sportovi poput biatlona dobri su za klađenje jer javljaju se u različitim formatima, od kojih izdvajamo dohvatnu utrku, u kojoj natjecatelji startaju prema zaostacima iz prethodne sprint utrke. To znači da se možete kladiti da će neki jaki biatlonac nadoknaditi zaostatak nakon podbačaja dan ranije, ali i da će netko zadržati svoju prednosti i ostati pri vrhu.

Koeficijenti su vrlo izdašni, a posebno se isplati igrati na duele, jer vaš listić može postati dobitan čak i ako vaš favorit završi na 15. mjestu, pod uvjetom da onaj s kojim su ga kladionice uparile ostvari još slabiji plasman.

Osim dohvatne utrke, sprint i štafeta su još dva formata u kojima nije problem sastaviti dobitan listić, dok su masovna utrka i individualna na 15 ili 20 kilometara malo veći izazov za klađenje i na njih biste se trebali kladiti s manjim ulozima…

Skijanje

Za razliku od biatlona i skijaških skokova, skijanje je godinama bio sport kojeg je trebalo izbjegavati prilikom klađenja, jer bilo je jako teško predvidjeti u kojem smjeru će krenuti natjecanje.

Međutim, situacija se poboljšala u posljednje vrijeme, kako u konkurenciji skijaša, tako i skijašica. To vrijedi za tehničke discipline, slalom i veleslalom, u kojima više nema toliko ispadanja kao prije, dok su spust i superveleslalom i dalje veliki izazov za klađenje.

U skijanju domaće kladionice također nude duele dva natjecatelja ili natjecateljice, gdje morate pogoditi tko će od njih ostvariti bolji plasman. To je svakako bolja opcija od oklada na pobjedu ili plasman među prva tri, iako postoje neki poput Mikaele Shiffrin i Petre Vlhove na koje se čak i ova opcija isplati, jednom kad uđu u top formu.

U svakom slučaju, zimski sportovi možda ovise u velikoj vjeri o vremenskim uvjetima i može se dogoditi da zbog njih natjecanje bude kompromitirano ili otkazano. No, hrvatski bookmakeri ih slabo prate i često nude veće kvote nego što bi realno trebale biti pa se svakako isplati igrati ih i iskoristiti ono što vam je ponuđeno…