Rizik.hr online casina i kladionice

Novosti koje bi značajno poboljšale hrvatsko online klađenje!

Hrvatsko online klađenje - nužne promjene

Iako je vidljiv jasan napredak u uvjetima u kojima hrvatski igrači imaju priliku kladiti se u domaćim kladionicama u zadnje vrijeme, još uvijek postoje neke stvari koje bi trebalo promijeniti, kako bi svi bili zadovoljni iskustvom sportskog klađenja…

Online klađenje u Hrvatskoj posljednjih godina prolazi kroz svojevrsnu preobrazbu i vidljiva su određena poboljšanja, prije svega po pitanju koeficijenata koje ćete dobiti na popularnim okladama, koji definitivno više ne zaostaju za inozemnom konkurencijom.

Sada također imamo i raskošan izbor bonusa i promocija na domaćem tržištu, od kojih neki dolaze uz zaista odlične uvjete, što je prilika svakom iskusnom igraču da dođe do zasluženog profita.

Besplatni video prijenosi utakmica još su jedna pozitivna novost zbog koje se itekako isplati otvoriti korisnički račun za klađenje u Hrvatskoj, jer lideri među priređivačima igara na sreću prenose čak i najpopularnija nogometna, košarkaška i teniska natjecanja.

Dakle, otkad se kladimo na Internetu umjesto u poslovnicama napredak je očit, no postoje još neke stvari koje bi trebalo promijeniti ili dodati, kako bi igrači imali optimalne uvjete provoditi svoju strategiju igre…

Cash Out

Isplata dobitka prije nego što utakmica završi prije dvadeset godina zvučalo je kao utopija, a danas je uhodana praksa u svijetu sportskog klađenja.

Naime, mnogi priređivači igara na sreću nude vam priliku isplatiti određenu količinu novca i prije nego što su zaključeni svi sportski događaji na vašem listiću. To zlata vrijedi u sudačkoj nadoknadi nogometnih utakmica, kada će vam dobitak biti tek neznatno umanjen, a “cash out” opcija će vas u mnogo slučaja spasiti od neugodnog iznenađenja.

U Hrvatskoj “cash out” još ne postoji. Glasine kažu da je problem nastao oko implementiranja poreza na dobitak, što je čudno, jer radi se o jednostavnoj matematičkoj operaciji. Nadajmo se da će nadležne državne službe i sportske kladionice pronaći način kako riješiti taj problem, jer “cash out” bi bio itekako popularan među domaćim kladiteljima…

Porez na isplatu

Znamo da je uveden prije desetak godina porez na dobitak na sportskom klađenju, u vrijednosti najmanje 10% i primjenjuje se na svakom dobitnom listiću.

Ako već treba platiti porez, platimo ga, no je li pošteno da ga se plaća na svaki uplaćeni listić, kad znamo da ozbiljan igrač u svoju stratešku računicu mora ubrojiti i gubitne listiće. Tako dolazi do jednog nesrazmjera između dobitaka i gubitaka u kojem moraš biti zaista majstora da ostaneš u plusu, a zapravo postoji elegantno i pravedno rješenje koje bi to ispravilo.

Dovoljno bi bilo samo da svaki igrač umjesto poreza na dobitni listić plaća porez od 10% na svoju isplatu s korisničkog računa, jer upravo ta cifra je zapravo dobitak kojeg treba oporezivati, a ne dobitni listić kojeg svakog tjedna guše oni gubitni i drastično mu umanjuju vrijednost.

Naravno, to je nešto što bi se moglo primijeniti samo za online klađenje, ne i u fizičkim poslovnicama, ali netko tko bulji u zid i ispisuje parove na šalteru ni ne zaslužuje bilo kakve porezne pogodnosti…

Burza koeficijenata

Ono što nam nedostaje u Hrvatskoj svakako je i jedan priređivač igara na sreću koji bi bio samo posrednik među igračima i omogućio im da se klade međusobno.

Taj koncept je već prisutan u Europi u nekoliko sportskih kladionica, s Betfairom kao trenutno najsvjetlijim primjerom pa zašto ne bi netko pokušao to implementirati i na hrvatskom tržištu?

Prednost za igrače svakako bi bile veće kvote, jer bookmaker koji si radi prednost postavljanjem koeficijenata ne bi bio prisutan. Kladionicu pak ne bi ništa brinulo, jer ubirala bi samo proviziju od dobitnih listića, a stotine tisuća zainteresiranih domaćih igrača pobrinulo bi se da ponuda i potražnja za kvotama bude dovoljno velika da svi budu zadovoljni, barem na najpopularnijim sportskim natjecanjima…

Kriptovalute

I da, tu su još i metode plaćanja, koje bi svakako trebalo osvježiti onima najmodernijima. Kriptovalute zasad još nisu dopuštene kao kanal novčanih transakcija kod domaćih priređivača igara na sreću, no kad bi država napokon pronašla način kako ih regulirati, zašto ne bi postale?

Online klađenje i kupoprodaja kriptovaluta dvije su srodne aktivnosti koje idu jedna s drugom pa nikom ne bi škodilo da postanu legalan dio domaćih sportskih kladionica, u kojima često previše dugo moramo čekati na inovacije…