Rizik.hr online casina i kladionice

Kako se kladiti na učinak igrača u momčadskim sportovima?

Klađenje na učinak igrača - rukomet

Klađenje na individualni učinak pojedinaca unutar ekipe zna biti odličan način kako zgrabiti dobitak u online klađenju.

Nema sumnje, osim prognoziranja tko će pobijediti, a tko izgubiti u nekoj utakmici, iskusni kladitelji vole predviđati i različite specifične aspekte sportskog dvoboja.

Klađenje na hendikep i zbroj golova najpopularnije su oklade tog tipa, dok neki vole i predviđati hoće li obje ekipe zabiti ili neće, kao i ishod manjih segmenata utakmice.

A među posebnim oklada svakako spada i klađenje na učinak individualaca u momčadskim sportovima, što je odlična prilika uloviti obećavajući koeficijent, a samim time zaslužuje i našu analizu…

U kojim sportovima postoje oklade na učinak igrača?

Klađenje na učinak igrača u svakoj ozbiljnoj hrvatskoj online kladionici prisutno je na nogometu, pogotovo ako se radi o popularnim natjecanjima i ligama.

U pravilu se svugdje možete kladiti hoće li neki igrač zabiti pogodak ili neće, a neki priređivači igara na sreću daju vam šansu pogađati i hoće li zabiti prvi gol na utakmici, ili čak zadnji. Koeficijenti kreću negdje od 1.50 na Robertu Lewandowskom pa rastu sve do 10 na veznim igračima i braničima, s tim da su barem dvostruko veći ako se kladite na postizanje prvog pogotka u dvoboju.

U košarci klađenje na individualni učinak igrača još je raskošnije, jer vam sportske kladionice nude razine postignutih poena za “over/under” oklade, ali i broja skokova, asistencija, blokada pa čak i izgubljenih lopti.

Hokej na ledu još je jedan sport na kojem se možete kladiti hoće li neki hokejaš zabiti gol ili neće, dok kod manjeg broja priređivača igara na sreću imate priliku igrati i na broj ostvarenih bodova, koji se uz pogotke dodjeljuju i za asistencije.

Klađenje na učinak igrača pojavljuje se i u nekim manje popularnim sportovima u Hrvatskoj, poput ragbija, ali i na rukometu te vaterpolu, gdje se u Ligi prvaka i na velikim reprezentativnim natjecanjima uvijek možete kladiti hoće li netko prebaciti postavljenu razinu postignutih golova ili ipak neće…

Najbolje strategije klađenja na učinak

Oklade na individualni doprinos nekog sportaša mogu biti itekako profitabilne. Dovoljno je samo spomenuti Roberta Lewandowskog koji posljednjih godina zabija za Bayern na gotovo svakoj utakmici pa svatko tko ga je pratio iz kola u kolo u tom razdoblju, spremio je u džep značajan novac.

To je definitivno i jedna od najboljih strategija kako se uspješno kladiti na učinak igrača, izdvajanjem nogometaša koji igra fantastično i ima suigrače koji ga hrane loptama pa zabija na svakoj drugoj utakmici ili čak češće. Osim Lewandowskog, Mohamed Salah, Erling Haaland, Cristiano Ronaldo i Dušan Vlahović bili su dobre opcije u posljednje vrijeme za takav tip klađenja.

Na košarci i rukometu strategije su malo drukčije, jer puno toga ovisi o postavljenoj granici od strane bookmakera, kao i čvrstini obrane koja se nalazi ispred igrača na kojeg se kladite.

U košarci uzeti u obzir svakako treba koji igrač najviše drži loptu kod sebe i ima slobodu šutirati iz svih pozicija, a u rukometu ako se želite kladiti na više golova od postavljene razine, pomoći će ako je netko izvođač sedmeraca.

Radi se o sportovima u kojima se često isplati i igrati da netko neće zabiti onoliko golova koliko se od njega očekuje. Naime, ako se radi o nevažnoj utakmici, a postoji i neka ozljeda, tada su veliki izgledi da će se igrač štedjeti i ostati minimalnog učinka, što se može unaprijed predvidjeti i tada treba što prije zgrabiti ponuđeni koeficijent.

Faktor ozljede je svakako jedan od najvažnijih prilikom klađenja na učinak igrača, iako je poznato da vrhunski sportaši mogu iz sebe izvući maksimum i kroz bol. No, bilo koja informacija koja vam govori da netko nije potpuno fizički spreman mora biti poticaj da se kladite na slabiji učinak, pogotovo ako je granica previše visoko postavljena.

U svakom slučaju, klađenja na učinak igrača definitivno je nešto što ozbiljan igrač treba uzeti u obzir. Obično se igraju takve prognoze pojedinačno ili eventualno u “double” kombinaciji. Koeficijenti su u pravilu na svakoj okladi oko 1.85, što vam daje priliku da dođete do dugoročne zarade, pod uvjetom da češće pogađate vašu prognozu nego što je promašujete.

Ključ uspjeha svakako je procijeniti kojeg sportaša su bookmakeri podcijenili ili precijenili pa odigrati onako kako vi mislite da bi trebalo izgledati kad jednom utakmica počne…