Rizik.hr online casina i kladionice

Eurojackpot statistika – koliko često pada glavni zgoditak?

Eurojackpot statistika

Eurojackpot statistika otkriva nam iz kojih zemalja dolazi najviše osvajača jackpota, ali i koliko je dosad bilo dobitnika u Hrvatskoj te koliko je teško osvojiti glavnu nagradu.

U novom mileniju nema popularnijeg lota u Europi od Eurojackpota. Sa svojom glavnom nagradom kojoj je prošle godine maksimalna vrijednost dignuta na 120 milijuna eura, ovaj loto priča je za sebe na Starom kontinentu.

U Eurojackpotu sudjeluju lutrije dvadesetak europskih zemalja, a uključiti se mogu i igrači iz drugih dijelova svijeta. A budući da su vam izgledi 1 naprema 140 milijuna da pogodite koji će brojevi biti izvučeni od 1 do 50, kao i dodatni od 1 do 12, zaljubljenici u igre na sreću pokušavaju analizom podataka povećati svoje izglede za dolazak do dobitka.

Ovdje se radi o globalno popularnom lotu, zbog čega je Eurojackpot statistika danas dostupna svima. Uvijek možete provjeriti koji se brojevi često izvlače, a koji rijetko, kao i koliko često pada jackpot te iz kojih zemalja dolaze sretnici.

Zato je Eurojackpot statistika i za našu specijaliziranu kockarsku stranicu dobar izvor informacija, od kojih iznosimo neke koje su trenutno najzanimljivije…

Jackpot i pol po mjesecu

Otkad su promijenjena pravila i dodana dva broja među dodatne, Eurojackpot rjeđe pada nego u prošlosti, no Eurojackpot statistika kaže da u pravilu ne prolazi mjesec bez barem jednog osvojenog glavnog zgoditka.

Strategije kako dobiti na lotu

Pa je tako u razdbolju od siječnja do kolovoza 12 puta osvojen Eurojackpot, što je točno jedan i pol po mjesecu. Ako uzmemo u obzir da se po novome izvlače brojevi dvaput tjedno, utorkom i petkom, to znači da u pravilu treba pet do šest izvlačenja kako bi netko pogodio svih sedam brojeva.

Zanimljivo, Eurojackpot statistika također otkriva kako je gotovo 50% sretnih dobitnika u povijesti ovog lota dolazilo iz Njemačke. Nijemci su 59 puta dosad osvajali glavnu nagradu, dok je Finska druga na ljestvici sa 16 dobitnika.

Slijede Danci, Španjolci, Šveđani, Poljaci i Norvežani, a Hrvatska je samo jednom doživjela da netko pogodi kombinaciju 5+2. Dogodilo se to 2014. godine, kada je jedan igrač na Internetu uplatio samo jednu kombinaciju i uzeo tadašnji 131 milijun kuna, što danas preračunavamo u 17,3 milijuna eura.

Loto 7

Maksimalan jackpot od 120 milijuna eura dosad je podijeljen tri puta, dvaput u Njemačku, a jednom u Dansku, što je cifra uz koju dobitnik čak i nakon plaćenog poreza ne mora više nikad raditi u životu.

Eurojackpot statistika – koji brojevi se najčešće izvlače?

Eurojackpot statistika otkriva nam da je u Hrvatskoj dosad palo 6,3 milijuna dobitaka, što zvuči puno, no predstavlja tek 1,3% ukupnih dobitaka. Samo je u 2023. godini već pao 41 milijun dobitaka, no većina njih tek će pokriti uložen novac na listiću.

Što se pak najčešće izvlačenih brojeva tiče, to su dosad bili 49, 25 i 20, dok su među dodatnima dominirali 8, 5 i 3.

Spomenimo i da ne dobiva uvijek samo jedan igrač. Dogodilo se jednom prilikom da ih je čak 5 podijelilo glavni zgoditak, što pokazuje koliko je važno birati brojeve koji nisu popularni, jer u suprotnom bi vaša zarada mogla biti puno manja nego što očekujete.

Što se pak najuspješnijih godina tiče, Eurojackpot statistika otkriva kako je to bila 2021. godina, u kojoj je glavni zgoditak osvojen ukupno 19 puta, što je nešto više od jednog i pol jackpota po mjesecu, tada još sa samo jednim izvlačenjem tjedno.

A u 2023. godini taj bi rekord mogao biti srušen, no sve ovisi koliko će igrači biti uspješni u završnim mjesecima, u kojima će zasigurno biti puno uplaćenih listića diljem Europe.

U svakom slučaju, Eurojackpot statistika bila bi ljepša kad bi Hrvatska dobila svog drugog osvajača glavne nagrade, na što čekamo već gotovo deset godina. No, cijena kombinacije od 2 eura limitira domaće igrače u odnose na one iz zemalja visoke platežne moći pa će trebati mnogo sreće kako bi milijuni ponovo stigli u našu zemlju…

Pomaže li Eurojackpot statistika za osvajanje jackpota?

Eurojackpot statistika može vam otkriti neke zanimljive trendove najpopularnijeg europskog lota. No, neće vam otkriti dobitnu formulu, jer svaki broj ima jednake izglede biti izvučen iz bubnja.

Treba li igrač birati Eurojackpot brojeve na temelju statistike?

Statistika nam govori koji brojevi su mnogo puta izvučeni u posljednje vrijeme, a kojih već dugo nije bilo u sklopu dobitnih kombinacija. No, to je podatak koji ne otkriva ništa o budućnosti, jer svaki broj ima iste šanse biti izvučen na sljedećem izvlačenju.

Jesu li hrvatski igrači uspješniji od drugih igrača iz Europe u Eurojackpot lotu?

Ne, Hrvatska čeka da netko pogodi 5+2 kombinaciju još od 2014. godine. S druge strane, u Njemačkoj godišnje barem nekoliko igrača osvoji glavnu nagradu. Velike isplate padale su još u Finskoj, Norveškoj i Danskoj.