Rizik.hr online casina i kladionice

Eurojackpot statistika – koliko često pada glavni zgoditak?

Eurojackpot statistika

Eurojackpot statistika otkriva nam iz kojih zemalja dolazi najviše osvajača jackpota, ali i koliko je dosad bilo dobitnika u Hrvatskoj te koliko je teško osvojiti glavnu nagradu.

U novom mileniju nema popularnijeg lota u Europi od Eurojackpota. Sa svojom glavnom nagradom kojoj je prošle godine maksimalna vrijednost dignuta na 120 milijuna eura, ovaj loto priča je za sebe na Starom kontinentu.

U Eurojackpotu sudjeluju lutrije dvadesetak europskih zemalja, a uključiti se mogu i igrači iz drugih dijelova svijeta. A budući da su vam izgledi 1 naprema 140 milijuna da pogodite koji će brojevi biti izvučeni od 1 do 50, kao i dodatni od 1 do 12, zaljubljenici u igre na sreću pokušavaju analizom podataka povećati svoje izglede za dolazak do dobitka.

Ovdje se radi o globalno popularnom lotu, zbog čega je Eurojackpot statistika danas dostupna svima. Uvijek možete provjeriti koji se brojevi često izvlače, a koji rijetko, kao i koliko često pada jackpot te iz kojih zemalja dolaze sretnici.

Zato je Eurojackpot statistika i za našu specijaliziranu kockarsku stranicu dobar izvor informacija, od kojih iznosimo neke koje su trenutno najzanimljivije…

Jackpot i pol po mjesecu

Otkad su promijenjena pravila i dodana dva broja među dodatne, Eurojackpot rjeđe pada nego u prošlosti, no Eurojackpot statistika kaže da u pravilu ne prolazi mjesec bez barem jednog osvojenog glavnog zgoditka.

Strategije kako dobiti na lotu

Pa je tako u razdbolju od siječnja do kolovoza 12 puta osvojen Eurojackpot, što je točno jedan i pol po mjesecu. Ako uzmemo u obzir da se po novome izvlače brojevi dvaput tjedno, utorkom i petkom, to znači da u pravilu treba pet do šest izvlačenja kako bi netko pogodio svih sedam brojeva.

Zanimljivo, Eurojackpot statistika također otkriva kako je gotovo 50% sretnih dobitnika u povijesti ovog lota dolazilo iz Njemačke. Nijemci su 59 puta dosad osvajali glavnu nagradu, dok je Finska druga na ljestvici sa 16 dobitnika.

Slijede Danci, Španjolci, Šveđani, Poljaci i Norvežani, a Hrvatska je samo jednom doživjela da netko pogodi kombinaciju 5+2. Dogodilo se to 2014. godine, kada je jedan igrač na Internetu uplatio samo jednu kombinaciju i uzeo tadašnji 131 milijun kuna, što danas preračunavamo u 17,3 milijuna eura.

Maksimalan jackpot od 120 milijuna eura dosad je podijeljen tri puta, dvaput u Njemačku, a jednom u Dansku, što je cifra uz koju dobitnik čak i nakon plaćenog poreza ne mora više nikad raditi u životu.

Koji brojevi se najčešće izvlače?

Eurojackpot statistika otkriva nam da je u Hrvatskoj dosad palo 6,3 milijuna dobitaka, što zvuči puno, no predstavlja tek 1,3% ukupnih dobitaka. Samo je u 2023. godini već pao 41 milijun dobitaka, no većina njih tek će pokriti uložen novac na listiću.

Što se pak najčešće izvlačenih brojeva tiče, to su dosad bili 49, 25 i 20, dok su među dodatnima dominirali 8, 5 i 3.

Spomenimo i da ne dobiva uvijek samo jedan igrač. Dogodilo se jednom prilikom da ih je čak 5 podijelilo glavni zgoditak, što pokazuje koliko je važno birati brojeve koji nisu popularni, jer u suprotnom bi vaša zarada mogla biti puno manja nego što očekujete.

Što se pak najuspješnijih godina tiče, Eurojackpot statistika otkriva kako je to bila 2021. godina, u kojoj je glavni zgoditak osvojen ukupno 19 puta, što je nešto više od jednog i pol jackpota po mjesecu, tada još sa samo jednim izvlačenjem tjedno.

A u 2023. godini taj bi rekord mogao biti srušen, no sve ovisi koliko će igrači biti uspješni u završnim mjesecima, u kojima će zasigurno biti puno uplaćenih listića diljem Europe.

U svakom slučaju, Eurojackpot statistika bila bi ljepša kad bi Hrvatska dobila svog drugog osvajača glavne nagrade, na što čekamo već gotovo deset godina. No, cijena kombinacije od 2 eura limitira domaće igrače u odnose na one iz zemalja visoke platežne moći pa će trebati mnogo sreće kako bi milijuni ponovo stigli u našu zemlju…