Rizik.hr online casina i kladionice

Entain ulaže 920 milijuna eura i postaje vlasnik SuperSport kladionice

supersport casino

Vlasnik nekih od najpoznatijih svjetskih sportskih kladionica i online casina, britanski Entain dogovorio je kupovinu 75 posto dionica SuperSport kladionice i online casina od grupacije EMMA Capital, čime će preuzeti vlasništvo nad liderom među hrvatskim priređivačima igara na sreću.

Ovih dana još jedna uzbudljiva vijest uzdrmala je hrvatsko tržište igara na sreću, jer SuperSport dobiva trećeg u nizu vlasnika, a radi se o vrlo moćnoj grupaciji.

Entain je multinacionalna kompanija specijalizirana za sportsko klađenje i internetsko kockanje, sa sjedštem na otoku Man i fokusom prije svega na tržište u Velikoj Britaniji. No, sada je ova velika tvrtka odlučila otkupiti većinski paket dionica SuperSporta od EMMA Capitala, u vrijednosti 920 milijuna eura.

Entain u svom vlasništvu već ima poznate brendove sportskih kladionica i online casina kao što su bwin, Coral, Ladbrokes, PartyPoker i Sportingbet, a osim SuperSport kladionice i online casina ovim poslom preuzima i vlasništvo nad tvrtkama minus5 i Puni broj, zaduženima za tehnološku podršku.

Za SuperSport se ulaskom u Entain obitelj otvaraju nove prilike za daljnji razvoj i rast, a prostora za napredak definitivno ima, iako kao brend već puna dva desetljeća drži vodeću poziciju na hrvatskom tržištu.

Koliko je SuperSport važan faktor pokazao je i tako što je ove godine postao glavni sponzor Prve Hrvatske Nogometne Lige, čije elitno natjecanje sada nosi njegovo ime.

Prema podacima kojima raspolaže tvrtka, SuperSport u Hrvatskoj kontrolira čak 56 posto tržišta igara na sreću, a ne samo što se može pohvaliti najvećim brojem uključenih igrača, već i najvećim isplaćenim dobicima, uključujući 20 milijuna kuna u online casinu.

Treća vlasnička struktura

SuperSport je počeo s poslovanjem pomalo davne 2000. godine, kao jedna od prvih sportskih kladionica u našoj zemlji i odmah se visoko pozicionirao u odnosu na konkurenciju.

Njegov prvi vlasnik bio je Danko Ćorić koji je sa svojom upravom gurnuo SuperSport kladionicu na vodeće mjesto među hrvatskim priređivačima igara na sreću.

SuperSport je iz godine u godinu fantastično poslovao, no Ćorić je svejedno odlučio posvetiti se turizmu i SuperSport prodati češkoj investicijskoj tvrtki EMMA Capital 2019. godine.

U sljedeće tri godine SuperSport je i pod novim vlasnicima nastavio rasti, zahvaljujući odličnoj mobilnoj aplikaciji, ali i internetskoj kockarnici koja je postala pravi hit, što je privuklo pažnju Entain grupacije i dovelo do prodaje vrijedne gotovo milijardu eura…

Cilj je da SuperSport ostane na vrhu

Nema sumnje, SuperSport će pod okriljem Entaina dodatno ojačati i učvrstiti svoju poziciju kao lider među priređivačima igara na sreću u Hrvatskoj, a nije isključen ni izlazak pod ovim brendom izvan granica naše države.

No, vođenje SuperSporta donijet će i mnogo izazova za nove vlasnike, jer konkurencija neće mirovati, čemu svjedočimo posljednjih godina. Pa tako Favbet trenutno nudi bolje koeficijente na gotovo svakoj okladi koju možete igrati, a Prva Sportska Kladionica pokušava svoje online klađenje i internetsku kockarnicu gurnuti na vrh domaćeg tržišta.

U svakom slučaju, još jedna skupocjena prodaja SuperSport kladionice i online casina koliko je hrvatsko tržište igara na sreću zdravo i atraktivno, zbog više od pola milijuna uključenih igrača koji redovito iskušavaju svoje znanje i sreću, u potrazi za impresivnim dobitkom…