Rizik.hr online casina i kladionice

Virtualni sportovi – isplati li se na njih kladiti?

Virtualni sportovi - klađenje na nogomet

Sportovi kakve smo oduvijek poznavali više nisu jedina opcija na koju se možete kladiti. Proteklih godina sve se više razvijao sustav klađenja na virtualne sportove, najprije konjičke utrke, a danas se možete kladiti i na uobičajene sportove.

Virtualni sportovi, da ne bi bilo zabune, nisu isto što i e-sportovi. U potonjem je riječ o stvarnim osobama koje stoje ispred ekrana i svojim djelovanjem utječu na rezultat. Virtualni sportovi pak baziraju se na računalnoj simulaciji koja određuje konačan ishod utakmica.

Što je virtualno klađenje?

Kako biste dobro znali u što ulazite svakako je važno da odraditi posao istraživanja ponude koju nudi svaka kladionica. Isti sportovi nisu u ponudi svih priređivača igara na sreću. Sam princip klađenja na virtualne sportove je jednostavan, nakon što odaberete sport, označite utakmicu na koju se želite kladiti i čekajte početak video snimke na Internet stranici kladionice.

Važan aspekt virtualnog klađenja jest što se natjecanje održava kontinuirano, uglavnom bez dužih prekida, pa svakih nekoliko minuta možete iznova odigrati listić.

Virtualni sportovi

Još jedna bitna stvar na koju morate obratiti pozornost jest činjenica da virtualni sportovi nemaju baš nikakve veze sa stvarnim sportovima. Konačan rezultat je djelovanje posebnog računalnog programa na serveru koji je lociran na nepoznatoj lokaciji, a koji putem posebnog algoritma određuje rezultate utakmica.

Sportovi za virtualno klađenje

Nogomet

Kao i u stvarnom životu kladitelja, nogomet je ponovno broj jedan, samo ovoga puta virtualni. Možete odigrati sezone posebne lige koja se nalazi u ponudi, klubovi često nose nazive stvarnih klubova ovisno o licenci priređivača natjecanja, tj. kladionice.

Sezone prolaze brzinski, nema previše odmora, a u jednom danu odigra se nebrojeno kola utakmica tako da konstantno možete igrati svakim satom svakog dana čitave godine. Vrijeme trajanja utakmica je također tek nekoliko minuta, a ponekad ćete imati priliku čuti i komentatora kojeg je postavila kladionica.

Neke kladionice poput SuperSporta nude klađenje na englesku i talijansku ligu, svjetsko i europsko prvenstvo s kupom nacija te kup prvaka i europsku ligu.

Tenis

Teniski mečevi, odnosno što se i kako igra, ovisi o ponudi kladionice. Negdje ćete pronaći uobičajene turnire koji se igraju na određenim podlogama, ponekad na zemlji, pa na travi ili betonu.

Klađenje na virtualni tenis

A s druge strane, u ponudi pojedine kladionice naći ćete i jednostavno mečeve koji se redaju jedan za drugim, s imenima igrača koji neodoljivo podsjećaju na stvarne igrače, međutim s obzirom na to da kladionica nema plaćenu licencu za korištenje stvarnih imena i prezimena, potrebno je donekle promijeniti nazive natjecatelja.

Košarka

Ovisno o ponudi pojedine kladionice, košarka se igra također prema sezonama, a najzastupljenija je NBA liga koja se može pronaći u većini kladionica koje imaju virtualno klađenje.

Klađenje na virtualnu košarku

Možete se kladiti na konačan rezultat, hendikep i zbroj poena. Utakmice se igraju poput nogometa, na dnevnoj razini svakih nekoliko minuta te kroz čitavu kalendarsku godinu.

Utrke pasa i konja

Tako je sve počelo, reći će mnogi. Utrke pasa i konja koje podsjećaju na tradiciju iz engleskih aristokratskih vremena, a koji su i danas vrlo popularni u toj zemlji.

Klađenje na virtualne konje

Hrvatske kladionice u svojoj ponudi nude opcije klađenja na pobjednika, plasman od prve do treće pozicije te nekoliko opcija također za konačan poredak.

Tržišta klađenja

Najjednostavniji način, kad je riječ o nogometu, košarci ili tenisu jest kladiti se na pobjednika što neće uvijek donijeti željeni tečaj, ali barem će ponuditi određenu sigurnost u ono što ste odigrali. Iako, ponovno moramo naglasiti, ovdje nikakvo istraživanje neće biti važno s obzirom na to da rezultat kreira poseban računalni algoritam, dakle ništa ne ovisi o vama.

Kad je riječ o utrkama konja i pasa, s razlogom su visoki tečajevi na pobjednika jer je takvo nešto vrlo teško pogoditi. No, to nije samo tako u virtualnim utrkama, jednako je teško pobjednika pogoditi i u pravim utrkama. Ako se već krećete u ovom smjeru, onda je ipak bolja opcija kladiti se na plasman.

Također, postoji mogućnost klađenja na više ili manje pogodaka na nogometnim utakmicama što daje dodatan izbor za mogućnosti postavljanja oklada.

Strategije

Pripazite s ulozima – s obzirom na to da nikako ne utječete na rezultate, primjerice istraživanjem statistike kao u pravim sportovima, teško da se može opravdati ulaganje velikih količina novca.

Kladite se na sportove s manjom ponudom – što računalni algoritam koristi manje varijabli, to su veći izgledi da ćete pogoditi svoju prognozu.

Pratite favorite – računalni algoritam će u većini slučajeva matematički računati kako je favorit najbliže pobjedi pa je najbolja opcija pratiti ekipe koje su najbolje u danom trenutku.

Klađenje na virtualne sportove nije vezano za vaše sportsko znanje ili istraživačke metode statističkih varijabli, više se radi o čistoj sreći pa je to zapravo igra za one koji upravo žele testirati taj aspekt.