Rizik.hr online casina i kladionice

Što su kombinacijske oklade i koje su najbolje?

Kombinacijske oklade na nogomet

Kombinacijske oklade povećavaju kvotu na događaju kojeg pokušavate prognozirati. Donosimo malo objašnjenje što se zapravo nalazi iza njih.

Nogomet je daleko najrašireniji sport za klađenje, gotovo da nema kladionice, osim ako ćemo gledati na globalnoj razini, nekolicine američkih, koji veliki fokus ne stavljaju na ponudi za nogometne utakmice.

Najpoznatije lige zaradit će jedinstven tretman, a tijekom posljednjeg desetljeća ponuda je toliko evoluirala da je lako pronaći nešto za svakog kladitelja koji voli nogometnu igru.

Ovim tekstom upoznat ćemo vas s nekim okladama koje nisu tipične za većinu igrača, ali koje nude pozitivne izglede za zaradu.

Što su kombinacijske oklade?

Prečesto kada igrač sportskog klađenja postavlja parove na svoj listić nije siguran u vrijednost istog obzirom na potencijalno nizak tečaj. Isto tako, u takvim situacijama igrači često pretjeruju s brojem parova i na kraju obično prekasno shvate kako su zapravo pretjerali s količinom utakmica koje su postavili na svoj vrijedan ‘tiket’.

Super pobjeda - klađenje na nogomet

Ovdje u igru ulaze kombinacijske oklade. Ako ste zacrtali da ćete, primjerice, odigrati listić koji je koncentriran isključivo na golove s pojedine utakmice. Umjesto da ste postavili par s 3 ili više golova, kako biste mogli uvećati tečaj, slobodni ste pridodati i mogućnost da jedna ekipa ostvari pobjedu što je u većini slučajeva usmjereno na favorita utakmice.

Doduše, u ovakvim situacijama treba pripaziti, riječ je o riskantnijoj okladi jer ste s većim tečajem odigrali zapravo dvije opcije na jednu utakmicu. Stoga, dobro je provjeriti na kojoj utakmici ćete iskoristiti ovakvu mogućnost, posljedično i moguće ostvariti dobitak ili pak izgubiti uloženi novac.

Koje su najbolje kombinacijske oklade?

Ovdje dolazimo u sferu ključne odluke, gdje iskoristiti okladu a gdje ćete kombinirati više mogućih opcija i tako doći do kombinacijske oklade. Jasno, ako ste ozbiljan igrač tada nećete listić ‘uništavati’ viškom parova, naravno, tu se pretpostavlja da će igrač zaigrati s visokim ulogom, a u takvim situacijama obično se radi o jednom paru.

Hrvatsko online klađenje - nužne promjene

Opcija za igranje kombinacijske oklade ima pregršt, međutim nema svaka kladionica takve mogućnosti. Primjerice, u Hrvatskoj se prvenstveno ističe Germania kladionica koja nudi mnogo opcija koje možete iskoristiti u kombinacijskom klađenju. Izdvojit ćemo neke zanimljive:

Poluvrijeme/kraj i golovi

‘Sveti gral’ klađenja na sportske događaje je pogoditi utakmicu u kojoj će jedna ekipa povesti na poluvremenu, a druga u nastavku utakmice preokrenuti i doći do pobjede. Oklada poluvrijeme/kraj 2/1 najbolji je primjer za to. Tečajevi na tim utakmicama gotovo uvijek idu preko 20. No, za pogoditi takvo nešto doista je potrebno mnogo sreće. Rijetkost su čak i u HNL-u.

Ipak, oklada poluvrijeme/kraj nudi i nešto manje riskantnijih mogućnosti, osim jednostavnog lova na visok tečaj. Možete se kladiti da će momčad koja je favorit pobijediti na poluvremenu, a vodstvo zadržati u nastavku utakmice. Na bazičnom tečaju od 1,80 kod pobjede favorita, oklada poluvrijeme/kraj (1/1) iznosi i do tečaja 3 što je više nego primamljivo. Ako se pak odlučite za tip kombinacijske oklade koja uključuje okladu poluvrijeme ili kraj, kvota će biti nešto manja.

Klađenje na zbroj golova

U pitanju su vrlo popularne kombinacijske oklade, a na primjeru utakmice Lille-St. Etienne možemo vidjeti kako to izgleda kada okladi poluvrijeme/kraj pridodate okladu da obje momčadi postižu pogodak. Tečaj na čistu pobjedu Lillea je 1,80, a poluvrijeme kraj 1/1 iznos 2,65. Ako tome pridodate da će i St. Etienne postići barem jedan pogodak dolazite do tečaja 5,50. Naravno, kod ovakvih utakmica važno je procijeniti može li St. Etienne kao slabija momčad u ovom dvoboju postići taj pogodak. Na papiru svatko može zabiti gol, ali opet treba istražiti koliko je dobra obrana Lillea, odnosno je li napad St. Etiennea dovoljno opasan ove sezone.

Dakle, postoje razni faktori koji utječu na samu odluku što odigrati u ovakvoj situaciji.

Pobjeda i golovi

Među najčešće kombinacijske oklade spada ona pri kojoj pobjedi favorita pridodate i ukupan broj golova. Ponovno ćemo uzeti primjer utakmice Lille-St.Etienne.

Germania kladionica ponudit će opciju pobjede Lillea uz minimalno 2 gola na utakmici s tečajem 2,20. No, to je samo donja granica. Ako ste spremni riskirati s većim tečajem, možete pogađati i do maksimalno 4 gola s tečajem 5,80. Naravno, postoje i mnoge druge opcije poput pobjede St.Etiennea ili da utakmica završi neriješeno s određenim brojem pogodaka.

BetBuilder

Iako ovdje nije riječ o tipičnoj kombinacijskoj okladi iz ranijeg primjera, nešto slično su stvorile kladionice SuperSport i PSK. Naime, kad je riječ o SuperSportu, na određenim parovima postoje mogućnosti odigravanja listića s kombinacijom opcija na jednom paru.

Primjerice, utakmica portugalske lige između Benfice i Vizele. Ponuđene su opcije: tko će pobijediti u regularnom vremenu, hoće li obje momčadi postići pogodak, koliko će biti golova na utakmici (više ili manje od ponuđenih opcija), koliko će biti kornera, koliko će pojedina momčad imati kornera i koji će igrač (od ponuđenih) postići gol.

Sličnu mogućnost ima i kladionica PSK sa svojim BetBuilderom. To je svakako još jedna dodatna opcija za igrače koji se vole fokusirati na samo jedan par ili barem limitiran broj parova na jednom listiću, no moraju znati da ukupan koeficijent na tom paru će biti puno manji nego da ste pomnožili pojedine oklade zajedno pa se postavlja pitanje isplati li se BetBuilder ili ne…

Zaključak

Kombiniranje više oklada za jedan par je opcija koja već neko vrijeme ima veliku popularnost, jer predstavlja kvalitetan odmak od tipičnih oklada koje često postaju opterećene pretjeranim brojem povezanih parova na jednom listiću, a kao rezultat činjenice da pojedinac nije spreman investirati više novca za manje parova. Stoga, kombinacijskim okladama, uz nešto veći rizik, rješava se taj problem.

Isplati li se igrati kombinacijske oklade?

Kombinacijske oklade daju vam manju kvotu nego što daje umnožak dvije prognoze koje ste odigrali. No, ako se radi o utakmici u kojoj je jasno u kojem će smjeru ići, ovaj tip oklade može biti odličan način kako podebljati koeficijent na vašem favoritu.

U kojoj hrvatskoj kladionici postoje kombinacijske oklade?

Danas svaka relevantna online kladionica nudi svojim korisnicima kombinacijske oklade. Germania, Favbet i PSK vam daju na izbor različite kombinacije koje možete iskoristiti na svom listiću. Najviše je takvih oklada na nogometu, s klađenjem na ishod utakmice i zbroj golova kao opcijom koju iskusni igrači preferiraju.

Je li BetBuilder dobra kombinacijska oklada?

Ne, BetBuilder je riskantna oklada. Dozvoljava vam da kombinirate velik broj različitih opcija u jedan koeficijent, no ukupna kvota koju ćete dobiti puno je manja nego što bi trebala biti. Zato ovu okladu dugoročno ne možemo preporučiti.