Rizik.hr online casina i kladionice

Manje popularni sportovi na koje se isplati kladiti (Top 5)

Snooker

Nogomet, tenis, košarka uvjerljivo su najpoznatiji sportovi za klađenje. Ponuda kladionica je široka, jasna, raskošna, možete se kladiti i do najsitnijih detalja pojedine igre, utakmice ili meča.

No, postoje i oni manje poznati ili popularni sportovi na kojima se također može zaraditi dobar novac uz ispravan pristup. Važno je dobro procijeniti koja kladionica ispunjava vaše zahtjeve, gdje možete pronaći ponudu sportova koja vas intrigira te što će odgovarati širini ponude koja je dostupna.

Većina hrvatskih kladionica nudi samo bazičnu ponudu na manje poznate sportove, no ako imate dobar pregled svakodnevne ponude, svakako se može pronaći nešto što će vas zainteresirati.

1. E-sportovi

E-sportovi, e-gaming ili natjecanje u videoigrama samo su neki od naziva nove kulture klađenja, ali i sporta koji se uspješno razvija posljednjih godina. E-sport je danas toliko razvijen da mnogi ‘stvarni’ sportski klubovi imaju čak i svoje e-momčadi koje redovito sudjeluju na turnirima diljem svijeta, a igrači videoigara zarađuju velike novce, ne samo od plaća već i nagrada na turnirima te sponzorskih ugovora.

Tržište video igara jedno je od najvećih na svijetu, a godišnje se okreću milijarde dolara u prodaji raznoraznih igara za PlayStation, X-box ili osobna računala. Samim time, nije bilo neočekivano da će se i ovdje razviti globalna pozornica gdje se najbolji ‘gejmeri’ međusobno natječu za vrijedne nagrade i to pred milijunskim TV auditorijem te tisućama navijača koji posjećuju gaming konvencije u nekima od najvećih svjetskih gradova.

Prema nekim procjenama tržište e-sportova godišnje je vrijedno preko 30 milijardi dolara što dovoljno govori kako se razvija ovaj način klađenja. E-sportovi imaju i svoje vjerne kanale na Internetu, megapopularni Twitch te YouTube izravno prenose okršaje najboljih igrača videoigara na svijetu.

Što se tiče ponude kladionica, ona je prvenstveno limitirana na izravne dvoboje ekipa u određenim videoigrama poput Counter Strikea, League of Legends i Dota 2. Dakle, ovdje nećete pronaći razrade ponude već isključivo tipovi 1 ili 2, odnosno pobjeda prve ili poraz druge ekipe.

Naravno, ponuda e-sportova nije limitirana samo na videoigre kao takve, već i one sa sportskom tematikom, od košarke do nogometa.

2. Pikado

Pikado je sve popularniji što se vidi u raširenijoj ponudi kladionica. Pikado se toliko razvio da ima sjajnu navijačku podršku, pogotovo u zemljama poput Velike Britanije, Nizozemske i Njemačke.

Postoji Svjetsko prvenstvo gdje je na posljednjem natjecanju nastupilo 96 igrača, a nagrade su doista sjajne za one najbolje. Pikado danas ima i vjernu televizijsku publiku putem televizijskog kanala Eurosport.

Hrvatske kladionice limitirano prate ponudu, no možete odigrati izravne dvoboje najboljih igrača, a uz kvalitetno praćenje možete naići i na sjajne tečajeve igrača koji imaju povijest rušenja favorita.

3. Badminton

U Hrvatskoj nema puno kladionica koje postavljaju relevantne tečajeve ako se kladite na badminton. Međutim, kladionice poput SuperSporta s vremena na vrijeme postave u ponudu parove većih turnira koji su trenutno dostupni.

Badminton je jasno sport sličan tenisu i stolnom tenisu. Igra se reketom do 21 poena, dakle vrlo slično kao stolni tenis. Nema skrivenih metoda igre koje vas mogu koštati novca.

S obzirom na to da badminton nije toliko popularan sport, bookmakeri nisu uvijek točni u prognozama tečajeva. Stoga, uz kvalitetno istraživanje igrača na koje se kladite, isplativost može biti velika.

Preporuka je obratiti pozornost na klađenje uživo gdje primjerice SuperSport omogućuje fantastične opcije za klađenje na badminton.

4. Bejzbol

Bejzbol nema veliku tradiciju u Hrvatskoj, no to ne znači da se hrvatski kladitelji ne vole na ovaj sport kladiti. Amerikanci su zaluđeni bejzbolom koji je njihova omiljena dnevna razbibriga.

Kladionice će svojim igračima osigurati doista velikodušnu ponudu na bejzbol, od uobičajenih opcija oklade na pobjednika, pa do ukupnog zbroja poena i rezultata po raznim dijelovima utakmice (inning).

Sezona bejzbola traje od proljeća pa sve do rane jeseni (listopad), a u ponudi se nalazi doista impresivan broj utakmica.

5. Snooker

U Hrvatskoj je ipak poznatiji biljar, no snooker je također naišao na svijet poklonika zahvaljujući prijenosima na televizijskim kanalima poput Sportkluba i Eurosporta. Ključna stvar u uspješnom klađenju na snooker jest poznavanje pravila.

U igri imate 15 crvenih kugli koje donose svaka po jedan bod, pa preostalih 6 kugli različitih boja i bodova. Crna je najvrjednija, donosi 7 bodova. Igrač mora naizmjenično ubacivati crvenu, pa šarenu boju i tako sve do kraja. Pobjednik je onaj igrač koji na kraju osvoji više ‘frameova’.

Upravo je to i jedna od ponuda koja se nalazi kod kladionica. Zbroj poena, odnosno frameova, pored uobičajene ponude na pobjednika. Mečevi u snookeru mogu potrajati i nekoliko sati, ali isto tako mogu biti i vrlo kratki. Ponekad doista nema pravila i zato se često preporučuje uhvatiti pokoju ponudu i putem klađenja uživo.