Rizik.hr online casina i kladionice

Klađenje na Formulu 1 – tri tipa oklada koje daju rezultate!

Klađenje na Formulu 1

Sve više iskusnih igrača prakticira klađenje na Formulu 1, zbog predvidljivog ishoda utrkivanja, kao i strategija koje zaista mogu rezultirati profitom.

Formula 1 spada među sportove koji nisu u prvom planu među hrvatskim zaljubljenicima u klađenje, a možda bi trebala biti. Naime, riječ je o sportu u kojem znalac definitivno može nadmudriti bookmakere, jer oni se u mnogim domaćim kladionicama uopće ne snalaze s promjenama u odnosu snaga koje se događaju tijekom svakog F1 vikenda.

Zato je klađenje na Formulu 1 itekako poželjno u današnje vrijeme, a koliko god novi američki vlasnici sporta pokušavali učiniti utrkivanje nepredvidivim, svejedno već zimska testiranja uoči sezone otkrivaju na koga se isplati uložiti novac kroz sezonu.

Što je najbolje, odnos snaga različitih bolida mijenja se od staze do staze, što kladionice nikako da shvate, a tu su i neke oklade koje su puno vjerojatnije od drugih.

Baš zato donosimo mali vodič kroz klađenje na Formulu 1, s posebnim fokusom na tri tipa oklada koji daju najbolje rezultate iskusnim znalcima…

Oklade na kvalifikacije Formule 1

Svi koji redovito prate Formulu 1 potvrdit će vam da se u kvalifikacijama događa puno manje iznenađenja nego na utrci. Ipak su u pitanju jedan, dva ili tri brza kruga koje vozač mora ubaciti kroz sat vremena kvalifikacija, dok u 60 ili više krugova utrke može biti svakakvog kaosa.

Zato iskusni igrači svoje najveće uloge igraju na kvalifikacijama. Tu možete prognozirati tko će startati prvi, ali i tko će se naći u prvom startnom redu, kao i među prvih 6, 8 ili 10, ovisno u kojoj kladionici imate otvoren korisnički račun.

Još bolja opcija je klađenje na duele. Tu vam bookmakeri ponude dva vozača koji bi trebali biti prilično ravnopravni u kvalifikacijama, s visokim kvotama na obje opcije. No, obično se kroz vikend pokaže da je jedan puno brži od drugog pa možete zgrabiti zaista sigurnu 1.80 kvotu, a nekad i puno više.

U nekim domaćim kladionicama u koje spada i Prva Sportska Kladionica bookmakeri znaju zaspati i dopustiti vam da usred treninga uplatite listić za kvalifikacije, nakon što se već kristaliziralo tko je brz, a tko je spor. Tada klađenje na Formulu 1 postaje stvarno ugodno, jer zgrabit ćete tečaj puno veći nego što bi realno trebao biti, nakon čega vam preostaje tek mirno gledati kako se pretvara u dobitak…

Formula 1, Ferrari

Klađenje na odustajanja

Klađenje na Formulu 1 ima još nekoliko obećavajućih taktika. Prva je povezana s odustajanjima. Naime, kladionice vam daju priliku kladiti se koji će vozač kompletirati 90% krugova, a koji neće.

Tu su u prošlosti bile izdašne kvote na završavanje utrka, na što se isplatilo igrati, no danas su vrlo male pa se morate fokusirati na odustajanja.

Dobra je vijest da često prije samog početka utrka procure informacije o kvarovima koji su se pojavili na pojedinim bolidima. Unatoč tome, kvote na odustajanja ostaju između 3.50 i 6.00, što je zaista odlično.

Domaće kladionice znale su u prošlosti isplaćivati dobitak čak i ako neki vozač uopće ne bi zbog kvara nastupio u utrci, čak i ako je to bilo objavljeno puno prije samog starta. Sada se pokušavaju zaštititi od ovog gafa, ali ako netko s pokvarenim bolidom izađe na stazu pa odustane, vaš je dobitak siguran…

Sigurnosni automobil

Treća mogućnost koju imate za dolazak do vrlo izvjesnog dobitka je klađenje hoće li sigurnosni automobil izaći na stazu ili neće.

Ako vremenska prognoza najavljuje kišu, izgledi za izlazak safety cara su ogromni i gotovo da ne postoji šansa da se to neće dogoditi, uz kvote koje variraju od 1.20 do 1.80. Na uličnim utrkama ponekad se isplati igrati suprotno, da neće izaći na stazu, uz kvotu oko 3.00 ili veću, pogotovo ako se radi o širokoj pisti na kojoj ipak nije toliko izvjesno da će neki bolid zakrčiti stazu.

Dodajmo tome još klađenje na proboj, jer često se dogodi da neki vozač podbaci u kvalifikacijama, no u utrci se svejedno nađe u dijelu poretka u kojem ga se očekuje. Tu zna biti kvota 2.50 ili veća na vašeg favorita u duelu protiv drugog vozača, što je itekako isplativo ako znate da je neki bolid pouzdaniji i brži u utrci, nego što je u kvalifikacijama.

U svakom slučaju, klađenje na Formulu 1 dolazi uz pregršt zanimljivih opcija za igru, u kojima dobar poznavatelj ovog sporta dugoročno jednostavno mora profitirati. Najbolja preporuka je na F1 utrkama ganjati kvote 1.50 ili veće, a ne bježati čak ni od onih iznad 3.00, u situacijama kad je očito da su puno veći izgledi da će se nešto dogoditi, nego što bookmakeri vjeruju…