Rizik.hr online casina i kladionice

Reinvesticija bonusa: kako do nesmetanog raspolaganja novcem

Reinvesticija bonusa - kako do profita besplatnim sredstvima

Jedan od ključnih pojmova u online igrama na sreću svakako je reinvesticija bonusa. Otkrijte što se iza toga skriva i kako dobiti pravo na isplatu poklonjenih sredstava…

Zahvaljujući Internetu, svijet igara na sreću posljednjih je godina okrenut naglavačke. To možemo zahvaliti bonusima, koji su u sportskim kladionicama i online casinima postali vrlo popularno sredstvo privlačenja novih korisnika, kao i zadržavanja postojećih.

Bonusi su ništa drugo nego besplatna sredstva za igru, koja vam dodijeli priređivač igara na sreću kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo i dao vam alternativno rješenje kako tražiti put prema profitu.

No, rijetki su bonusi koji idu bez ikakvih uvjeta korištenja. Ako se radi o izdašnim novčanim sredstvima, tada obično postoji obavezna reinvesticija bonusa (eng. “wagering”), na što ćete naići u pravilima takvih promocija.

Pa iako se radi o ključnoj stvari vezanoj za bonuse u modernim online kladionicama i casinima, svejedno mnogi igrači ne razumiju što je zapravo zahtjev za reinvesticijom. Vrijeme je da dobiju objašnjenje…

Zašto je važna reinvesticija bonusa?

Nakon što vam priređivač igara na sreću ponudi neki bonus, prvo morate u pravilima korištenja besplatnih sredstava provjeriti tri ključne stvari. To su zahtjev za reinvesticijom, vremenski rok i uključene igre.

Vremenski rok je broj dana koji imate na raspolaganju da ispunite uvjete bonusa, a uključene igre pokazuju na što imate pravo ulagati dodijeljeni novac. Na primjer, rok za neki casino bonus može biti 14 dana, a uključene igre isključivo video slotovi, dok bi vam sportska kladionica mogla dati mjesec dana da ispunite uvjete bonusa, ali bez utakmica koje se odvijaju uživo.

Treći uvjet je već spomenuta reinvesticija bonusa, oko koje se zapravo vrte druga dva uvjeta. Radi se o zahtjevu za ulaganjem punog iznosa dodijeljenih sredstva prema određenim pravilima, obično više od jednog puta.

Zahtjev za reinvesticijom je ključan, jer ako ga ne ispunite u zadanom vremenskom roku na onim igrama koje su uključene u promociju, dodijeljeni novac će vam biti oduzet. S druge strane, ako uspješno ispunite uvjet reinvesticije, imat ćete pravo nesmetano raspolagati osvojenim sredstvima pa čak ih i isplatiti na svoj bankovni račun…

Uvjet reinvesticije kod poštenih bonusa

Reinvesticija bonusa može biti veliki izazov, ali i lako ostvarivi cilj, ovisno o pravilima promocije. Pa vam tako neće biti problem reinvestirati dodijeljeni novac za sportsko klađenje, ako je postavljen uvjet da ga u zadanom roku uložite 4 puta, na listićima s dva sportska događaja s kvotama 1.40 ili većima.

Međutim, ako ga morate reinvestirati 8 puta, a iz promocije je isključeno klađenje uživo, kao i oklade na zbroj golova, hendikep i oba daju gol, tada to postaje puno veći problem pa je izuzetno važno pročitati uvjete bonusa do najsitnijeg detalja, prije nego ga prihvatite.

U online casinima niste toliko ovisni o ponudi atraktivnih utakmica i sve se brže odvija, pa je i zahtjev za reinvesticijom veći. Ako pronađete izdašni bonus koji morate reinvestirati 25 puta, to se smatra poštenim uvjetima promocije, dok onaj bonus pri kojem dodijeljeni novac morate ponovo uložiti 50 puta predstavlja puno veći izazov, pogotovo ako je vremenski rok kojeg imate na raspolaganju kratak.

Kod internetskog kockanja postoji i takozvani doprinos ispunjavanju bonusa (eng. “wagering contribution”), kao dodatni pojam kojim morate ovladati. Naime, neke igre poput slot automata više doprinose ispunjavanju uvjeta reinvesticije od drugih. Pa ćete tako morati okrenuti dodijeljena sredstva 5, 10 ili čak 20 puta više na igrama kao što su rulet, blackjack, video poker i baccarat, nego na slotovima, prije nego dobijete pravo isplatiti dodijeljena sredstva.

Dakle, reinvesticija bonusa je ništa drugo nego ponovno ulaganje dodijeljenih bonus sredstava u zadanom vremenskom roku, onoliko puta koliko stoji u pravilima promocije.

A nakon što prihvatite bonus, sportske kladionice i online casina obično vam u posebnom odjeljku pokazuju u kojem postotku ste uspješno reinvestirali sredstva i koliko vam je još potrebno ulaganja, kako biste njime nesmetano raspolagali. To vam olakšava provođenje strategije i pronalaženje pravih poteza koji će vas na kraju dovesti do zasluženog profita.

U svakom slučaju, nikad ne podcjenjujte zahtjev za reinvesticijom, jer o njemu će u velikom mjeri ovisiti hoćete li neki bonus pretvoriti u zaradu ili će na kraju ispasti da vas je priređivač igara na sreću nadmudrio…