Rizik.hr online casina i kladionice

6 dodatnih oklada koje čine online blackjack uzbudljivijim

Blackjack dodatne oklade

Blackjack je jedna od kartaških igara s najmanjom prednosti kuće u online casinu, a stvari postaju još uzbudljivije ako su igraču dostupne i dodatne oklade s visokom isplatom…

Nema sumnje, za mnoge je blackjack najprimamljivija igra koju mogu igrati, kako u fizičkoj kockarnici, tako i u online casinu.

Radi se o kartaškoj igri koja je mnogo puta tematizirana u holivudskim filmovima, prije svega zbog mogućnosti brojanja karata, što analitičnom igraču može donijeti presudnu prednost, a samim time i značajnu zaradu.

Casina su uvođenjem šest do osam špilova u igru stali u velikoj mjeri brojanju karata na kraj, no pojavile su se i druge strategije, poput sortiranja karata prema rubovima pa čini se da igrači nikad neće odustati od pokušaja da dođu do oružja koja im jamče siguran dobitak u ovoj kartaškoj igri.

U online casinu generator nasumičnih brojeva (RNG) brine da sve bude pošteno pa bilo kakva sumnjiva strategija igre neće proći, no tu su zato dodatne oklade dostupne igračima, koje mogu prosječni blackjack povrat igračima od 99.32% dodatno povećati i dovesti kuću u nezavidnu poziciju.

Dodatne oklade (eng. “Side Bets”) u pravilu nude visoke isplate ako ih pogodite, ali kuća ima određenu prednost pri svakoj od njih. Zbog toga umjesto sustavne igre, na vama je pratiti razvoj događaja pa uletjeti u pravom trenutku i uzeti ponuđeno…

Perfect Pairs

Radi se o dodatnoj okladi koju ćete naći u mnogim verzijama blackjacka koje nude hrvatska online casina. Pravila su dosta jednostavna, jer kladite se da će vam biti podijeljen par karata (npr. kralj i kralj), a isplate su sljedeće:

  • za par u različitoj boji, koeficijent pri isplati je 5.00,
  • za par u istoj boji, crnoj ili crvenoj, koeficijent je 12.00,
  • za savršen par, odnosno dvije iste karte, koeficijent je 25.00.

Dakle, u teoriji možete povećati vaš ulog čak 25 puta, što je značajno više od duplanja na koje se uglavnom svodi igra blackjacka. No, povrat igračima ako igraju Perfect Pairs iz runde u rundu je samo 89%, što znači da je moguće biti u plusu samo ako uletite s uplatom u pravom trenutku, kad imate osjećaj da je vrijeme za vaš savršen par…

21+3

Teško je iz šifre 21+3 iščitati o kakvoj se okladi radi, ali mnogi igrači vole koristiti upravo ovu varijantu igre u blackjacku. Naime, zanemarite broj 21, jer gledaju se samo tri karte i nije bitno hoće li zajedno tvoriti savršen rezultat u ovoj kartaškoj igri. U obzir se uzimaju dvije vama podijeljene karte, kao i ona jedna od kuće koju vidite na početku igre, a isplate su sljedeće:

  • Flush iliti sve tri u istoj boji, koeficijent isplate je 5.00,
  • Skala, odnosno tri karte u nizu, koeficijent je 10.00,
  • Tris iliti tri karte iste vrste, u različitim bojama, koeficijent je 30.00,
  • Straight Flush iliti skala u boji, koeficijent je 40.00,
  • Suited Triple iliti tris koji se sastoji od tri iste karte, koeficijent je 100.00.

Dakle, ako stavite novac na 21+3 okladu, imate pet različitih načina na koji možete ostvariti dobitak. Povrat igraču iliti RTP je oko 96.76%, znatno veći nego u slučaju Perfect Pairs oklade pa se ovu opciju svakako isplati češće koristiti…

Royal Match

Još jedna vrlo popularna posebna oklada u blackjacku, pri kojoj dobivate ako dvije karte koje su vam podijeljene budu u istoj boji.

Koeficijent pri isplati je 2.50 ako se radi o bilo kojoj kombinaciji dvije karte u istoj boji, a umnožit ćete dobitak s kvotom čak 25.00 ako su vaše karte kralj i dama u istoj boji.

RTP je na ovoj okladi 96.30% pa je svakako možete povremeno koristiti, u trenucima kada vjerujete da će algoritam početi češće izbacivati kombinacije u istoj boji…

Over/Under 13

Hoće li zbroj u vašim rukama biti veći ili manji od 13, nakon što budu podijeljene karte? Na to se svodi Over/Under 13 oklada, koja će udvostručiti vaš ulog ako donesete točnu procjenu.

Međutim, kao i u ruletu gdje postoji zelena nula koja vas dugoročno muči ako igrate crveno ili crno, ovdje postoji zbroj 13 na kojem gubite što god odigrali, a pojavljuje se dosta često pa je povrat igračima na ovoj okladi samo 92%, koju bi ipak trebalo izbjegavati…

Super Sevens

Ova posebna oklada nije toliko česta u domaćim kockarnicama, ali zna biti u ponudi u nekim verzijama blackjacka.

Glavnu ulogu imaju sedmice, a ako imate jednu u rukama, utrostručit ćete svoj ulog. Dvije sedmice u različitoj boji osigurat će vam 50 puta veću isplatu od uloga, a ako su u istoj boji, 100 puta veću isplatu. Ako je pak i treća sedmica na stolu, na strani djelitelja, 500 puta ćete uvećati ulog, a čak 5000 puta ako su sve tri u istoj boji.

Radi se o primamljivoj ponudi, no ovisno o verziji na koju naletite, kuća ima prednost od 93.50% na više pa dugoročno nećete profitirati nadajući se sedmicama na svom stolu…

Lucky Ladies

U ovoj dodatnoj okladi ulažete novac nadajući se da će zbroj vaših karata biti 20. Kad znamo da kralj, dama, dečko i desetka vrijede 10, čini se da se ovaj zbroj mora često pojavljivati pa početnici vole koristiti ovu opciju.

Što se isplate tiče, dvije karte različitih boja koje zbrojene daju 20 donijet će vam 4 puta veći dobitak od uloga, a 10 puta veći ako su u istoj boji. Ako se radi o dvije iste karte dobitak će biti uvećan 25 puta, a zanimljivo je da dvije dame srce uvećavaju dobitak 200 puta, a čak 1000 puta ako pri ovoj okladi još izgubite na stolu, zahvaljujući blackjack kombinaciji djelitelja.

Sve to djeluje fantastično, ali povrat igračima pri ovoj okladi samo je 75.29%, što je zaista malo pa bi je svakako trebalo izbjegavati.

U svakom slučaju, dodatne oklade ako ih igrate iz runde u rundu definitivno vam neće donijeti presudnu prednost u online blackjacku. Međutim, uz 21+3, Royal Match pa čak i Perfect Pairs, možete doći do značajnih sredstava i preokrenuti situaciju, ako osjetite ponašanje RNG algoritma i u pravom trenutku ubaciti svoj ulog na stol…