Rizik.hr online casina i kladionice

Kako rade online slotovi u hrvatskim kockarnicama?

Kako rade online slotovi

Slot automati vrlo su popularni u našoj zemlji. Zbog toga donosimo kratak vodič koji odgovara na pitanje kako rade online slotovi, uz naglasak na najvažnije značajke koje nude korisnicima.

Milijunske isplate dugo su bile privilegija samo lutrijskih igara. No, to se posljednjih godina promijenilo, jer slot automati su u Hrvatskoj već isplatili desetak puta jackpot veći od milijun eura, čime lovcima na velike dobitke postaju barem jednako atraktivni kao Loto 7 i Loto 6.

Book of Dead, Burning Hot, Mystery Joker, Madame Ink i 20 Hot Blast samo su neki od slotova koji su se pobrinuli za ogromne isplate u Hrvatskoj. Zato nije iznenađenje da se sve više zaljubljenika u igre na sreću pita kako rade online slotovi i koji su izgledi za osvajanje velikih nagrada.

Uz slot igre vežu se i različiti primamljivi bonusi, uključujući besplatne vrtnje, što povećava izglede za dolazak do dobitka i čini cijelo iskustvo još atraktivnijim.

Sve u svemu, slot aparati uspješno su se prebacili iz automat klubova na Internet, a za sve one koje zanima kako rade online slotovi, donosimo kratak vodič o osnovnim zakonitostima koje ih pokreću…

U pozadini kompjutorski algoritam

U prošlosti su postojali mehanički slot aparati, a na vama je bilo potegnuti mehaničku “ruku” čime biste zavrtjeli role i dobili nove simbole na svom ekranu.

Međutim, odgovor na pitanje kako rade online slotovi nema danas nikakve veze s mehanikom. Čak i prije nego su se prebacili na Internet, slotovi su kompjutorizirani. U njihovoj pozadini radi generator nasumičnih brojeva. Riječ je o kompleksnom algoritmu koji odlučuje koji će se simboli pojaviti na ekranu.

Postoje milijuni različitih kombinacija, od kojih generator neke baca češće, a druge rjeđe, ovisno o njihovoj vrijednosti. RNG algoritam u osnovi je onog kako rade slotovi, a smatra ga se poštenim, jer sve je bazirano na slučajnim kombinacijama brojeva koje sustav izbacuje svaki put kad zavrtite role.

Što je najvažnije, generator nasumičnih brojeva detaljno se testira za svaku igru, od strane nezavisnih organizacija. Time se osigurava poštenje kockanja u online casinima.

Zatim se u specifikacijama unosi podatak poznat kao RTP (eng. “Return to Player”), odnosno teoretski povrat igraču na slot igri. Što je RTP viši, tim bolje za korisnika, jer veći su izgledi za dolazak do dobitka. No, ovaj podatak izračunat je kroz milijune vrtnji, što znači da slot u kraćem razdoblju može biti još puno darežljiviji, ali i puno škrtiji…

Volatilnost i bonus značajke

Za one koje zanima kako rade online slotovi važno je reći da je njihova kompjuterizacija donijela brojne dodatne opcije u samu igru. Naime, broj rola proširen je na pet, šest ili čak više od toga, s pet, deset ili čak više od stotinu isplatnih linija, za razliku od one jedne vodoravne iz prošlosti.

Među novim atraktivnim značajkama danas je mogućnost ulaska u bonus igru, zahvaljujući Scatter simbolu. Tu se obično mijenja grafičko okruženje u kojem kockate, a isplate su bolje nego inače.

Novost u svijetu slot automata su i Wild simboli. Oni su poput džoker karte u pokeru i mijenjaju sve ostale simbole, a samim time i pozitivno utječu na to kako rade online slotovi, odnosno na njihov RTP.

Uz sve to, spomenimo još i volatilnost, odnosno razinu učestalosti isplata na nekom automatu. Kod nekih igara volatilnost je visoka, što znači da rijetko isplaćuju dobitke, ali su tada isplate vrlo izdašne. Kod drugih je niska, što znači da su dobici češći, ali manje vrijedni.

Koje online slotove igrati?

Sada kada otprilike znate kako rade online slotovi, vjerojatno se pitate koje od njih izabrati i igrati. Svakako se najviše isplati provoditi strategiju na igrama visokog RTP-a, onima na kojima su u kockarnici dostupne besplatne vrtnje i bonus novac.

Takav scenarij omogućit će vam da anulirate prednost kuće i dođete do zarade, no ona neće biti vrtoglavo velika. Ako ste pak lovac na ogromne dobitke, tada biste trebali igrati spomenute jackpot slotove.

Svakako provjerite na kojima su se već dogodile velike isplate, jer nije slučajnost da su baš na njima pale. Također, uzmite u obzir RTP, jer što je veći, bolje ćete proći na slot automatu. Za ganjanje jackpota trebat će vam i pregršt strpljenja, jer šanse da ćete ga uloviti nisu velike, no svakako su veće nego na lotu.

U svakom slučaju, nije problem naučiti kako rade online slotovi i ovladati njihovim zakonitostima. Nakon toga je na vama pravilno raspoređivati ulog i birati igre s dobrim povratom igraču te koristiti bonuse, kako biste si dali šansu doći do zasluženog dobitka…