Rizik.hr online casina i kladionice

Što je Scatter simbol i kakvu nagradu donosi na slotovima?

Scatter simbol - Book of Dead

Scatter simbol još je jedan važan pojam u svijetu online casina, a upravo o njemu ponekad ovisi hoćete li se naći unutar bonus igre u kojoj je moguće osvojiti i progresivni jackpot…

Znamo da moderne slot igre nude neke sasvim nove mogućnosti igračima da slože savršenu kombinaciju na ekranu, a važnu ulogu u tome imaju posebni simboli, koji zbog svoje velike vrijednosti značajno utječu na ishod vaše igre.

Već smo govorili o Wild simbolu, koji ima ulogu džokera i može zamijeniti bilo koji drugi simbol na vašem ekranu, a mnogi slotovi imaju i Scatter simbol, s još većom vrijednošću za igrače.

Scatter na engleskom znači da je nešto razbacano ili raspršeno, a u svijetu online casina kad se pojavi više takvih simbola, otvara vam se prilika igrati besplatno i uloviti zaista izdašan dobitak…

Što sve donosi Scatter simbol igraču?

Scatter simbol ima veliku vrijednost, jer može igrača gurnuti u bonus igru, u kojoj se obično dijele značajne nagrade pa čak i progresivni jackpot, ponekad i u milijunima kuna.

Obično je na ekranu potrebno složiti tri Scatter simbola da biste ušli u bonus igru, s tim da se u nekim igrama pojavljuju i sasvim drukčije kombinacije, sve do 15 simbola na ekranu.

Osim što otvara priliku za osvajanje jackpota, ovaj simbol se u pravilu brine za vaše besplatne vrtnje, ovisno o zamisli proizvođača slota kojeg igrate. Često ide u kombinaciji s Expanding simbolom, odnosno širećim, koji će se nakon što prekrije vaš cijeli ekran unutar bonus igre, pobrinuti za ogroman dobitak…

Koji slotovi u Hrvatskoj imaju Scatter simbol?

Igra s najvećim osvojenim jackpotom u Hrvatskoj, isplaćenom u vrijednosti od čak 20 milijuna kuna, Book of Dead u sebi ima Scatter simbol koji se skriva iza knjige, a ako se pojave tri na ekranu završit ćete unutar besplatnih vrtnji i imati priliku doći do velikog dobitka, uz pomoć već spomenutog Expanding simbola.

Divine Fortune još je jedan popularan slot u našoj zemlji u kojem ćete pronaći ovaj simbol, a radi se o stisnutoj šaci koja će se pobrinuti za besplatne okretaje, u najboljem slučaju njih čak 15.

Bonanza je također poznati slot sa Scatter simbolom, koji se aktivira nakon što se na vašem ekranu ispiše riječ “Gold”, što će vas gurnuti u priliku doći do velike isplate.

A Book of Ra Deluxe spada među najpopularnije slotove u kojima ćete pronaći Scatter simbol, a gurnut će vas u besplatnu bonus igru nakon što se tri knjige boga Amun-Ra pojave na vašem ekranu.

Dodajmo još da nagrađivana iGaming tvrtka NetENT upravo Scatter simbol koristi u izradi svojih brojnih slotova, a prihvatili su ga i drugi, u svojim novim verzijama casino igara…

Postoji li taktika za korištenje Scatter simbola?

Scatter simbol pojavljuje se na vašem ekranu isključivo pod utjecajem RNG algoritma, a koliko često bi se to moglo dogoditi ovisi prije svega o razini volatilnosti igre koju igrate, odnosno koliko je često spremna isplatiti dobitak.

Obično slotovi sa Scatter simbolom imaju visoku volatilnost, što znači da ne isplaćuju novac redovito, ali kad ga isplate, onda se radi o ozbiljnoj cifri.

U svakom slučaju, neke posebne taktike iskorištavanja ovog slot simbola nema. Na vama je samo izabrati onaj slot s visokim povratom igračima (RTP) i strpljivo provoditi na njemu svoju strategiju igre. Scatter će se u tom slučaju pojaviti prije ili kasnije, a ako se slože tri na ekranu, smiješi vam se dodatna igra u kojoj biste mogli osvojiti vrijednu nagradu…