Rizik.hr online casina i kladionice

Što su Megaways slotovi i kako ih igrati?

The Dog House Megaways

Posljednji hit u svijetu slotova oni su u kojima se u svakoj rundi mijenja broj isplatnih linija, kao i broj simbola koji se na svakom kolutu pojavljuju na ekranu…

Svijet slotova započeo je davnih dana mehaničkim slotovima koji su se sastojali od samo tri koluta, a na njima su se vrtjeli različiti simboli, od kojih su se oni najvrjedniji pojavljivali najrjeđe. Postojala je samo jedna isplatna linija, ona u sredini, na kojoj ste pokušavali složiti kombinaciju od tri ista simbola, s tim da su obično tri sedmice donosile najveću isplatu, dok su se različite vrste voća brinule za manje dobitke.

Razvojem industrije igara na sreću slotovi su postali značajno kompliciraniji i nudili sve više značajki, što je posebno došlo do izražaja kada se casino preselio na Internet, a RNG algoritam postao odlučujući faktor pri određivanju koja će vrtnja biti dobitna, a koja gubitna.

Pa tako danas imamo video slotove s više od dvije stotine isplatnih linija te raznim bonus igrama u kojima je moguće uloviti i milijunski jackpot. A pojavile su se i zanimljive varijante pod nazivom Megaways, u kojima zapravo nikad ne znate koliko je isplatnih linija u igri, prije nego što se simboli pokažu na ekranu.

Upravo Megaways tip slotova sve je popularniji među igračima u posljednje vrijeme, jer nudi odlične izglede za dolazak do dobitka, zbog čega donosimo ovu malu analizu koja će vam objasniti što se krije iza slotova na kojima nikad ne znate koliko će se simbola pojaviti na ekranu…

Jedan ili deset simbola na istom kolutu

Megaways znači da se radi o slotu na kojem nije točno određeno koliko će se simbola pojaviti na jednom kolutu (eng. “reel”). Pa je tako moguće da ih u jednoj vrtnji bude deset na istom kolutu, a u sljedećoj samo jedan.

Što se isplatnih linija tiče, obično se traži da se isti simbol pojavi na barem tri različita koluta u nizu, što nije problem u onoj rundi kad se na svakom kolutu na ekranu pojavi gomila simbola, a malo teže ako budu samo dva ili tri u svakom redu.

Megaways slotovi bazirani su na modificiranom generatoru nasumičnih brojeva, koji dodaje novu varijablu u svoju jednadžbu u odnosu na klasične igre, kako bi odredio koliko će se simbola pojaviti na svakom kolutu.

U praksi se pokazuje da upravo na ovakvim slotovima povrat igračima može biti prilično izdašan pa u pravilu kod popularnih igara ovog tipa bez problema nadmašuje 96.00%, zbog čega se upravo ovakve slotove isplati igrati, pogotovo ako pokušavate obraniti dodijeljeni bonus dobrodošlice.

Koji su najpopularniji Megaways slotovi u Hrvatskoj?

Nema sumnje, Megaways slotovi odavno su stigli u Hrvatsku, a mnogo pažnje privlači The Dog House Megaways kojeg je razvio Pragmatic Play, sa svojim simpatičnim psećim simbolima na ekranu i obećavajućim RTP-om 96.55%.

Isti RTP ima i The Power of Thor Megaways, a još malo veći Madame Destiny Megaways, koje je također razvio Pragmatic Play.

Ovaj tip igara u hrvatskim kockarnicama donosi i iSoftBet koji je razvio Dragon Match Megaways, kao i Fu Fortune te Queen of Wonderland, s nešto nižim RTP-om oko 96.05%.

To su dvije razvojne tvrtke koje dominiraju našim tržištem sa svojim Megaways igrama, a dodati im još možemo Microgaming koji je također prisutan u Hrvatskoj, a donosi slot ovog tipa pod imenom 8 Golden Skulls of Holly Roger. Blueprint i Big Time Gaming su još dva proizvođača s mnogo zanimljivih Megaways slotova, ali na njih rjeđe nailazimo u domaćim online casinima.

U svakom slučaju, Megaways tip slotova otvara vrata nekim sasvim novim mogućnostima igre i igrači to cijene. Bilo da ganjate ogroman dobitak ili samo želite reinvestirati dodijeljena sredstva prilikom uzimanja bonusa, baš ovakve igre mogu biti dobar put do ostvarenja vaših ciljeva…