Rizik.hr online casina i kladionice

Na koje poker kombinacije se najviše isplati uložiti novac?

Poker kombinacije

Bilo da igrate Texas Holdem ili neku drugu varijantu, postoje poker kombinacije uz koje je puno lakše doći do pobjede pa čak i do ozbiljne zarade samo u jednoj partiji.

Poker je igra znanja i vještine, a ne samo sreće. To je razlog zašto milijuni diljem svijeta pokušavaju doći do zarade igrajući Texas Holdem, kao i druge popularne verzije ove kartaške igre.

No, prije nego što uopće počnete razmišljati o odmjeravanju snaga s protivnicima na Internetu, svakako morate upoznati najmoćnije poker kombinacije. Naime, postoje karte uz koje je lakše zgrabiti dobitak nego uz neke druge, što vam olakšava provođenje vaše strategije.

Poznavanje najjačih karata ne samo što pomaže da dođete do dobitka kad vam se posreći da imate moćnu kombinaciju u rukama, već vam svakako pomaže i prilikom blefiranja. Istina je, ako ste u stanju uvjeriti protivnika da imate nepobjedive karte na svojoj strani, tada je sasvim svejedno što zapravo skrivate na svom dijelu stola.

U svakom slučaju, vrijeme je da upoznate poker kombinacije koje imaju najviše potencijala, kako biste bili konkurentniji dok igrate Texas Holdem, Omahu i ostale atraktivne varijante najpopularnije kartaške igre…

Flush najjači, skala i boja donose zaradu

Kao što vjerojatno znate, najjače poker kombinacije su one u kojima u rukama imate skalu u boji. Pa se tako na vrhu nalazi Royal Flush, odnosno skala od asa do desetke u istoj boji. Flush će vam gotovo sigurno donijeti pobjedu čak i ako nije do asa, jer riječ je o rijetkoj kombinaciji kojoj protivnik teško da može parirati.

Video poker

Tu je naravno i ono što mi u Hrvatskoj nazivamo poker, dok se u engleskom to naziva “Four of the kind”. Bilo da se radi o četiri asa ili nekoj drugoj karti, teško je zamisliti da suparnik ima Flush u svojim rukama pa vam ova kombinacija garantira odličnu poziciju u kojoj ćete zasigurno pokupiti sve žetone sa stola.

No, istina je da nije svejedno koliko će vam žetona pripasti u nekoj partiji. Zato je ključ uspjeha zavarati protivnika, kako bi vjerovao da ima bolje karte i forsirao ulaganja, prije nego ga uništite onime što imate u rukama.

U tome pomažu poker kombinacije kao što su Full House, skala i boja. Full House čine tris i par što najčešće donosi zaradu, a protivnik često ne računa da se baš u vašim rukama nalazi ono što će kompletirati ovu kombinaciju, što vam ide na ruku tijekom partije.

Još je bolja situacija s bojom i skalom, jer radi se o kombinacijama pri kojima se barem do Turna ne zna hoće li vam donijeti željeni niz karata. Tu se javlja veliki prostor za blefiranje, ali i za slaganje kombinacije koja će protivnika zaviti u crno, jednom kad stavite svoje karte na stol.

Tris također spada među moćne poker kombinacije, pogotovo ako u rukama imate skrivene dvije iste karte. U tom slučaju ništa ne ukazuje da imate moćnu kombinaciju u rukama i sasvim je moguće da će suparnik ulagati novac i izgubiti ga, misleći da ima prednost za stolom…

Na koje poker kombinacije ulagati novac?

U Texas Holdem verziji startate s dvije karte, prije nego dodatne tri djelitelj stavi na stol. U toj početnoj fazi treba donijeti odluku hoćete li uopće sudjelovati u partiji ili ćete bez ikakvih novčanih posljedica odustati od igre.

Istina je da vam baš sve poker kombinacije kasnije mogu donijeti pobjedu, ovisno o onome što se pojavi na stolu. Međutim, neke vam značajno dižu izglede da pokupite žetone, zbog čega ih preferiraju iskusni igrači.

Kartaške igre

Pa se tako preporučuje da uđete s ulogom na svaki par koji imate u rukama sve od dva asa do dvije sedmice, s tim da možete probati i ostale, ovisno koliko je novca uloženo na stolu. Na visokoj cijeni su i karte u istoj boji, pogotovo ako su one najvrjednije. Pa će tako igrač sigurno okušati sreću s asom i kraljem u istoj boji, kao i s kombinacijom dame i desetke, jer s takvim kartama imate šansu složiti skalu, kao i boju.

Kad su pak u pitanju poker kombinacije u različitim bojama, mnogo će ovisiti o vašoj poziciji na stolu i tome što drugi igrači rade. As i kralj svakako su zanimljivi, a može se nešto napraviti sve tamo do dame i devetke, no ne treba forsirati ako drugi igraju vrlo agresivno.

Postoje i poker kombinacije s kojima je vrlo teško ganjati pobjedu u online casinu. Pa ako recimo imate desetku i dvojku u različitim bojama, nema nekog smisla uložiti žetone, pogotovo ako je netko od suparnika agresivno ušao u partiju.

U svakom slučaju, pametnim raspoređivanjem uloga povećavate vaše izglede da na kraju pokeraške partije dođete do zarade. A u tome pomaže igranje na one poker kombinacije koje se najviše isplati pratiti novcem pa svakako to imajte na umu dok gradite svoj put prema pobjedi…