Rizik.hr online casina i kladionice

Kako koristiti duplanje isplate na casino slotovima?

Duplanje uloga na slotovima - Book of Dead

Slotovi koji vam daju priliku udvostručiti isplatnu kombinaciju klađenjem na crveno ili crno vrlo su popularni u Hrvatskoj, a postoji nekoliko strategija kojih se drže ozbiljni igrači…

U domaćim internetskim kockarnicama slotovi čine glavninu ponuđenih igara, a javljaju se s različitim značajkama, od onih jednostavnih pri kojima samo vrtite kolutove i nadate se savršenoj kombinaciji simbola, do nekih na kojima svojim odlukama možete uvećati dobitak koji vam se nudi.

Među njima vrlo popularan tip igara onaj je u kojem postoji opcija rizika, odnosno duplanja isplatne kombinacije koju ste vrtnjom kolutova složili na ekranu. U engleskom jeziku poznati su kao “Double-up slots”, a kod nas ih jednostavno nazivamo slotovima s duplanjem isplate, koji klasičnoj igri na automatima daju jednu posebnu draž.

Ideja duplanja uloga zapravo i nije nastala pri proizvodnji slotova, jer to je nešto što smo prvi put susreli na video pokeru, kada su u kafićima devedesetih bili popularni oni momci koji bi vješto “izlupali” crveno i crno te se tako dokopali zarade na dostupnim poker automatima.

Sada je duplanje postalo važan dio i u online casinu, gdje ne samo što se pojavljuje u poker igrama kao što su American poker, Jacks or Better i Joker Poker, već na ovu značajku nailazimo i na video slotovima…

Koji slotovi nude priliku za duplanje?

Kad govorimo o Double-up slotovima, prvi koji pada na pamet svakako je Book of Ra, kojeg je prije desetljeća i pol kreirao Novomatic i trenutno ga dalje razvija sa svojom bliskom tvrtkom Greentube.

Book of Ra se javlja u desetak različitih verzija i svaka nudi mogućnost duplanja vašeg uloga. Rise of Merlin kojeg je proizveo Play’n GO još jedna je igra koja funkcionira na sličnom principu, a domaći igrači još su naišli na igre Pearl Lagoon, Golden Buffalo i Doom of Egypt.

Posebno mjesto među slotovima u kojima postoji mogućnost duplanja uloga zauzima Book of Dead, na kojem je već isplaćen jackpot veći od 20 milijuna kuna u Hrvatskoj. U ovoj igri ne samo što imate mogućnost udvostručiti svoj ulog pogađanjem hoće li algoritam izbaciti crvenu ili crnu kartu, već ga možete uvećati čak četiri puta, pogađanjem koja će boja iz pokera biti na toj karti.

Dakle, Double-up slotovi sveprisutni su na hrvatskom tržištu, a ovu su opcije koje imate ako se odlučite iskušati ih…

Strategije za duplanje na slotovima

Slotovi s opcijom rizika su posebni po tome što nakon svake vrtnje koja je donijela dobitnu kombinaciju simbola imate mogućnost uvećati vaš dobitak, ali i ostati bez njega ako promašite vašu prognozu. Morate odlučiti hoćete li:

  • pogađanjem crvenog ili crnog pokušati udvostručiti dobitak,
  • pogađanjem boje karte pokušati učetverostručiti dobitak,
  • odbiti duplanje i uzeti ponuđenu svotu.

Duplati potencijalnu isplatu možete jednom, dvaput, triput, četiri ili maksimalnih pet puta. Drugim riječima, svoj dobitak možete uvećati čak 32 puta, pod uvjetom da pet puta u nizu točno prognozirate kartu koju RNG algoritam izbacuje.

Postoji nekoliko strategija koju koriste iskusni igrači. Prva je koristiti opciju duplanja isključivo kod malih potencijalnih isplata, za koje takve korisnici smatraju da ne zadovoljavaju njihovu dugoročnu strategiju. Pa će takvu isplatnu kombinaciju pokušati uvećati onoliko puta koliko smatraju da bi trebali isplatiti na svakoj svojoj dobitnoj kombinaciji, dok onu koja već u startu daje izdašan dobitak neće dirati.

S druge strane, neki igrači igraju sasvim suprotno i pokušavaju jednom, dvaput ili čak triput u nizu duplati najveće isplatne kombinacije koje se pojave na ekranu, jer smatraju da je baš to idealna prilika za dolazak do profita koji će ih dugoročno gurnuti prema zaradi. Takvi zaljubljenici u slotove obično duplaju sve što mogu i igraju maksimalno rizično, znajući da postoji šansa da izgube sve, prije nego što uđu u seriju točnih prognoza koja bi im mogla donijeti značajna novčana sredstva.

Naravno, između ove dvije krajnosti postoje i umjerene strategije, kojima igrači pokušavaju povremenim dobicima održavati svoj budžet, a zatim lovom na jedan veliki ulov doći do ključne pobjede protiv kuće.

U svakom slučaju, Double-up slotovi, odnosno igre s opcijom duplanja mogu biti vrlo uzbudljive i zabavne, a nekima su donijele i fantastične dobitke. Treba samo naglasiti da nije svaka igra ista i da morate uzeti u obzir RTP i razinu volatilnosti prije nego što izaberete slot idealan za vašu strategiju, jer uzalud duplanje ako igra ne vraća zadovoljavajuću količinu novca svojim korisnicima…